Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Dodijeljene nagrade Emmy
Serije "Na putu prema dolje" i "Moderna obitelj" trijumfirale su na sinoćnjoj dodjeli nagrada Emmy

Dodijeljene nagrade Emmy

Foto: Emmy

Sinoć je u Los Angelesu održana 65. dodjela nagrada Primetime Emmy za najbolja televizijska dostignuća udarnog termina. Dodjelu je vodio Neil Patrick Harris, popularni Barney iz serije Kako sam upoznao vašu majku.

Četvrtu godinu zaredom serija Moderna obitelj pokupila je Emmyja za najbolju komediju te je Gail Mancuso osvojila nagradu za najbolju režiju za sedmu epizodu iz četvrte sezone ove komedije.

Claire Danes je svoj treći Emmy, drugu godinu zaredom osvojila za glavnu žensku ulogu u seriji Domovina, u kojoj glumi bipolarnu agenticu CIA-e Carrie Mathison. Danes se u svom govoru posebno zahvalila scenaristu Henryju Bromellu koji je ove godine preminuo, a jučer je posthumno osvojio Emmyja za najbolji scenarij dramske serije.

Za glavnu žensku ulogu u humorističnoj seriji ove je godine nagrađena Julia Louis-Dreyfuss za ulogu ambiciozne potpredsjednice Seline Meyer u seriji Potpredsjednica. U seriji njenog glavnog asistenta glumi Tony Hale, koji je sinoć za tu ulogu i osvojio Emmyja u kategoriji sporedne muške uloge u humorističnoj seriji.

Za najboljeg glumca u miniseriji ili filmu Emmy je osvojio Michael Douglas za ulogu Liberacea u filmu Moj život s Liberaceom, a u istoj je kategoriji bio nominiran i Matt Damon za ulogu njegovog ljubavnika. Film je također osvojio Emmy u kategoriji najbolje miniserije ili filma. Redatelj filma Moj život s Liberaceom, Steven Soderbergh također je kući odnio Emmy i to za najbolju režiju.

Meritt Weaver, koja je osvojila Emmy za najbolju sporednu glumicu u humorističnoj seriji Sestra Jackie toliko je bila iznenađena svojom pobjedom da uopće nije održala govor po primitku nagrade. Svi su time bili oduševljeni nazvavši to 'najboljim govorom ikada'.

M.M.Š.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Pogledaj sve komentare (2)
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala