Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


UFC 164: Bendo i Pettis u reprizi meča godine iz 2010.!
Na fantastičnoj priredbi u Milwaukeeju pogledajte revanš prvaka u lakoj kategoriji Bensona Hendersona i Showtime Anthonya Pettisa

UFC 164: Bendo i Pettis u reprizi meča godine iz 2010.!

Prvi dvoboj Bensona Hendersona i Anthonyja Pettisa je završio spektakularnim "showtime kickom" koji je ušao u anale slobodne borbe. Tada je ulog bio pojas WEC prvaka, danas je ulog nešto veći - prestižna UFC-ova kruna.

U noći sa subote na nedjelju 1. rujna s početkom u 04:00 h ekskluzivno na Fight Channel PPV-u, pogledajte sjajni UFC 164 s Bensonom Hendersonom i Anthonyjem Pettisom u glavnim ulogama. Bendo će pokušati ono što mu nije uspjelo prije tri godine - obraniti protiv Pettisa pojas u svom vlasništvu, dok će izazivač pokušati ono što mu je već jednom uspjelo - iznenaditi favoriziranog Hendersona.

Otkako je stigao u UFC nakon poraza od Pettisa u njihovom prvom dvoboju, Henderson je nanizao čak sedam pobjeda, a već je tri puta uspješno obranio titulu koju je uzeo do tada neprikosnovenom Frankieju Edgaru. Doduše, niti jedan njegov meč nije završio prije konačnog sudačkog gonga, a mnogi smatraju da su dvije podijeljene odluke sudaca mogle otići i na Edgarovu odnosno Melendezovu stranu. No, nitko zaista ne može ništa prigovoriti do sada sjajnoj karijeri ovog američko-korejskog borca koji uvijek oduševljava svojim atraktivnim i vrlo raznovrsnim stilom.

Dvoboj protiv Pettisa je zapravo dvoboj iz snova kada govorimo o stilskom sučeljavanju ova dva top borca lake kategorije. Prvi njihov meč je proglašen borbom 2010. godine, a ne treba posebno naglašavati da je "showtime" kick, kojim je Pettis odrazivši se od ograde gotovo nokautirao Hendersona, proglašen najatraktivnijih udarcem općenito u povijesti MMA-ja. Američkom izazivaču motiv više mogu biti i kladionice koje su ga opet proglasile "underdogom" iako je već jednom svladao Hendersona i oteo mu tada WEC-ov pojas prvaka.

Da bi stigao do šanse za naslov, Pettis je zaredom morao svladati Stephensa, Lauzona i Cerronea. Posebno impresivne bile su dvije posljednje pobjede; Lauzon je stradao od high kicka, a Cerrone od udarca nogom u tijelo. Stoga ne treba biti posebno vidovit kako bi se shvatilo od kuda prijeti najveća opasnost za aktualnog prvaka.

Uvod u ovaj šampionski meč će također biti "šampionski". Doduše, s vremenskim odmakom s obzirom da su i Frank Mir i Josh Barnett bivši UFC-ovi prvaci u teškoj kategoriji. Neki će reći da su odavno prošla vremena kada je Frank Mir bio važan faktor u UFC-u, kao i da je u posljednja dva dvoboja poražen od Dos Santosa i Cormiera. No, neovisno o tome što je ovog majstora BJJ načeo zub vremena i što su stigli neki mlađi i potentniji teškaši, Mir je i dalje sposoban iznenaditi i pobijediti borce protiv Cro Copa, Royja Nelsona, Minotaura Nogueire ili Cheicka Konga. Dva poraza u nizu su mu sigurno motiv više za pobjedu protiv velikog imena kao što je Barnett.

"Ubojica dječjeg lica" ili kako se danas naziva "Warmaster", je na davnom UFC-u 36 2002. svladao Randyja Couturea i okitio se naslovom UFC-ovog šampiona. Kasnije mu je pojas uzet radi pada na doping testu koji ga je ujedno i koštao ugovora s danas najjačom svjetskom MMA promocijom. 11 godina kasnije Barnett se kao velika zvijezda vraća u svoj nekadašnji dom. Iako je s predsjednikom Whiteom imao mnogo nesuglasica te mu je čak gnjusno sugerirao u jednoj od njihovih mnogih medijskih prepirki da bi bilo dobro da mu se "pomokri u usta", dvojac je zakopao ratnu sjekiru i Barnett je jedan od posljednjih Strikeforceovih boraca koji su dobili šansu za prelazak u UFC. Od 2008. Amerikanac je poražen tek od Daniela Cormiera u finalu Strikeforceovog GP-a, a u međuvremenu je uspio svladati i imena poput Rizza, Monsona, Rogersa Kharitonova, i Yvela i Yoshidu. Sve u svemu, Mir je odličan test u povratničkom dvoboju za UFC koji će pokazati gdje je Barnettu mjesto među najboljim teškašima svijeta.

Zanimljiva i rijetka činjenica koja krasi UFC 164 jest da ćemo u glavnom dijelu priredbe gledati još jedan teškaški obračun; onaj između Bena Rothwella i Brendona Vere. Ovaj potonji se vraća među "velike dečke" nakon što je nekoliko godina proveo u poluteškoj kategoriji gdje se i nije proslavio. Nekoć smatram "čudom od borca" koji bi mogao promijeniti povijest sporta, a danas je Vera tek jedan od onih koji očajnički žele zadržati svoj posao. Nema sumnje da je Rothwell velik i tvrd zalogaj koji će trebati dobro prožvakati, ako na kraju meča želi vidjeti svoju ruku u zraku.

Sjajan UFC 164 će u "main cardu" ponuditi i okršaj bivšeg izazivača u pero kategoriji Chada Mendesa i uvijek opasnog Clayja Guide, te još jedan dvoboj top imena iste divizije - onaj između Erika Kocha i Dustina Poiriera. Nema sumnje da će ova dva meča uvelike odrediti budućnost izazivačke pozicije u kategoriji do 66 kilograma.

Ljubitelji MMA-ja će sigurno vrlo budno pratiti i što se događa u uvodnom programu jer će tamo nastupiti i imena poput Ryana Couturea, mlade ruske teškaške nade Nikite Krylova i Brazilca Gleisona Tibaua.

Prijenos iz MBO Bradley Centra u Milwaukeeju pogledajte uživo i ekskluzivno na Fight Channel PPV-u u noći sa subote na nedjelju 1. rujna s početkom u 04:00h.

UFC 164: Henderson vs. Pettis

  • Benson Henderson vs. Anthony Pettis
  • Josh Barnett vs. Frank Mir
  • Clay Guida vs. Chad Mendes
  • Ben Rothwell vs. Brandon Vera
  • Erik Koch vs. Dustin Poirier

Uvodne borbe:

  • Gleison Tibau vs. Jamie Varner
  • Tim Elliott vs. Louis Gaudinot
  • Pascal Krauss vs. Hyun Gyu Lim
  • Chico Camus vs. Kyung Ho Kang
  • Nikita Krylov vs. Soa Palelei
  • Ryan Couture vs. Al Iaquinta
  • Magnus Cedenblad vs. Jared Hamman 
Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala