Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Preminuo legendarni Željko Malnar
Poznati hrvatski novinar i putopisac, najpoznatiji po emisiji "Noćna mora", umro je u Zagrebu u 69. godini života

Preminuo legendarni Željko Malnar

U 69. godini života preminuo je Željko Malnar, "alfa i omega" popularne zabavne televizijske emisije "Noćna mora".

Osim što se intenzivno bavio istraživačkim radom, ostat će upamćen kao hrvatski pustolov i autor 70 dokumentarnih filmova i reportaža iz svih krajeve svijeta, Turske, Jordana, Iraka, Irana, Afganistana, Pakistana, Indije, Šri Lanke, Maldiva, Tajlanda, Paname, Portorika, Ekvadora, Samoe, s južnoga Pacifika, Novih Hebrida (Vanuatua), Salomonovih Otoka...

Nakon završene gimnazije studirao je medicinu i eksperimentalnu zoologiju, a za vrijeme studija organizirao je i svoju prvu ekspediciju. Tadašnja druženja s mladim indolozima zagrebačkog Filozofskog fakulteta rezultirala su njegovim odlaskom u New Delhi gdje je upisao i diplomirao novinarstvo te potom u Indiji ostao još cijelo jedno desetljeće. Nakon studija u Indiji vodio je ekspedicije po cijeloj Aziji, a za to vrijeme radio je i kao suradnik Radio-televizije Zagreb.

Malnar je ujedno bio dobitnik i mnogo svjetskih priznanja (filmski festival u Chicagu, filmski festival u Barceloni…), a godine 1986. dobio je i ključeve grada Forth Wortha Dallas u američkoj državi Teksas od gradonačelnika Boba Bolana kao nagradu za zbližavanje kultura i naroda. S Bornom Bebekom te je godine objavio i knjigu pod nazivom "U potrazi za staklenim gradom", koja doživljava četiri izdanja, a ujedno je bio i jedini stranac nositelj titule Seiuli (poglavice koji govori) polinezijske države Samoa.

Spomenimo kako je Malnar svoje posljednje godine proveo u Zagrebu. Radio je kao kolumnist Globusa i voditelj već spomenute emisije "Noćna mora", u sklopu koje je posprdno obnašao i dužnost predsjednika samoproglašene Republike Peščenice u čijoj su sviti bili i popularni likovi Ševa, Tarzan, Braco, Jaran, Stankec, Cezar....

Legendarni putopisac i pustolov Željko Malnar preminuo je danas u zagrebačkoj Klinici za plućne bolesti Jordanovac nakon duže i teške bolesti .

 L.M./MojTV

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
  • #6
    0 0
    subabuser subabuser @ 10.7.2013. 19:52

    Živio sam na Pešči par godina i upoznao staru ekipu od koje večina nit nije na TVu, a zaslužuju jer su još veči biseri..Jajana sam isto tolko puta zahebavo da mi je postalo dosadno..

    Žmuk(RIP) i ekipa,sabor, klupica kraj ducana, cigani i kafana..Živio sam u zgradi di je Cigan imo svoj "stan", dolje uvijek sparkana crna buba na  kojoj grafit "Nočna Mora"..

    Prošo je cijeli svijet  kao xenozoolog i skužio da je največi zvijerinjak doma.

    Nije on lik koji bi htio da se sad tu neko žali nad njim, zivio je punim plucima i od pluca je i umro(još jednu brlju i drolju za njega).

    69, mislim da je ciljo na tu brojku.

    Jedan je ošo, a eto Pešča več novih 10 radi...

  • #5
    0 0
    krushka krushka @ 10.7.2013. 16:50

        Mens sana in corpore sano - Željko Malnar. Zgodan jako na nekim starim fotkama koje je jednom pokazivo u noćnoj mori...osebujan karakter

  • #4
    0 0
    100000882942788 nena kereš @ 10.7.2013. 16:01

  • #3
    0 0
    tylerdurden tylerdurden @ 10.7.2013. 0:18

    R.I.P. legendo.

  • #2
    2 0
    100001556797266 jure zeljko @ 10.7.2013. 0:01

    a Malnar..stvarno mi je žao...dobar je lik bio...

Pogledaj sve komentare (6)
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala