Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Novi Gru na putu do milijarde!
Animirani film počeo se premijerno prikazivati u samo 7 država, a već je zaradio više od 50 milijuna dolara

Novi Gru na putu do milijarde!

I ovaj nam je vikend na kino blagajnama donio zanimljivosti i nove potencijalne rekordere.

Specijalne agentice još su jednom dokazale da žene vole ići u kino gledati ovakve filmove jer je komedija ovaj vikend doživjela apsolutni uspjeh, ponajviše kod navedene ženske publike koja je bila zasutpljena 67%, i to uglavnom žene iznad 25 godina, prenosi BoxOfficeMojo.

Specijalne agentice su tako u prvom vikendu prikazivanja zaradile 40 milijuna dolara što predstavlja rekord za Sandru Bullock jer je drama Priča o prvaku imala otvaranje s 34,1 milijun dolara, a romantična komedija Prisila na brak 33,6 milijuna.

Osim odlične Sandre Bullock, bitna je poveznica i sa zvijezdom Djeveruša Melissom McCarthy te redateljem istog filma. Djeveruše su 2011. godine bile toliko popularne pa je udruživanje McCarthy i Oscarovke Bullock bila i više nego obećavajuća kombinacija.

Kao što smo predviđali, Misija: Bijela kuća jednostavno se izgubila u mnoštvu drugih, zanimljivijih naslova te se nije nimalo izdvojila od sličnog trilera iz ožujka ove godine, Pad Olimpa.

Sa zaradom od samo 25,7 milijuna dolara stručnjaci smatraju kako je najveća pogreška bila loš tajming jer je premisa gotovo identična s Olimpom, no to ne znači da je film loš. Baš naprotiv, no zbog navedenog nije uspio dovoljno zainteresirati publiku da ga pogleda u kinima.

Čudovišta sa sveučilišta i dalje su uvjerljivo prva, a ovaj vikend su zaradila 46,2 milijuna dolara u SAD-u što je u 10 dana prikazivanja 171 milijun samo na tom tržištu (300 milijuna diljem svijeta). Zarada i gledanost su nešto bolji od prethodnih hitova, Priča o igračkama 3, Merida Hrabra i Auti 2, ali i dalje se postavlja pitanje koliko će se i zadržati na prvom mjestu kad simpatični Gru krene s redovitim prikazivanjem krajem tjedna.

Protekli vikend Gru se počeo prikazivati na samo sedam različitih tržišta i unatoč tome je već zaradio nevjerojatnih 41,7 milijun američkih dolara! Uključujući posebne premijere u Velikoj Britaniji (23,3 milijuna) te u Francuskoj (8 milijuna) ovaj animirani film je na sigurnom putu prema potencijalnoj zaradi od milijarde dolara diljem svijeta kada počne s redovitim prikazivanjem ovaj vikend, na redovitih 38 tržišta.

Gru na supertajnom zadatku ćemo moći gledati i kod nas od ovog četvrtka, 4. srpnja.

D.L.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala