Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


''Bling Ring'' podbacio?
Filmski kritičari te gledatelji koji su film imali prilike vidjeti u Cannesu i na limitiranoj projekciji imaju veoma oprečna mišljenja

''Bling Ring'' podbacio?

Dugoočekivana kriminalistička drama poznate redateljice i scenaristice Sofije Coppole (Marie Antoinette, Izgubljeni u prijevodu) na samom početku prikazivanja naišla je na vrlo podijeljene kritike, od kojih su pojedine vrlo stroge.

U petak, 14. lipnja, film je u SAD-u počeo s limitiranim prikazivanjem, a 'odabrani' su ga imali priliku vidjeti i ranije na Canneskom filmskom festivalu.

Budući da je Bling Ring temeljen na istinitim događajima (grupa mladih koja je u Los Angelesu pljačkala domove slavnih), kritičari su očekivali da će nositi barem nekakvu pouku, misle na poznatom portalu Twitch.

Dogodilo se upravo suprotno: tijekom 90 minuta gledatelji će vidjeti divan svijet u kojem grupa klinaca uživa na produljenim praznicima, u kokainu, pljačkanju i skupoj odjeći.

Budući da niti kritičari niti publika već dulje nisu baš skloni projektima Sofije Coppole, jako su joj zamjerili izostanak kritike ovakvog načina života te činjenicu da je svijetu pokazala kako takvo ponašanje donosi samo zabavu.

Je li Coppola zbilja promašila ili su neki kritičari pretjerali pokazat će gledanost filma nakon što počne s globalnim prikazivanjem. 'Dobronamjerni' kritičari ističu kako projekt jest zamišljen kao satira i kritika američkih tinejdžera, a ne kao ozbiljan film. Osim toga, izdvajaju izvrsnu ulogu Emme Watson i smatraju ovaj Coppolin film ''najboljim u njezinoj karijeri''.

Hrvatska publika će morati pričekati malo dulje na početak prikazivanja jer u naša kina dolazi za tri tjedna, 4. srpnja.

D.L.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala