Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Srijeda na 21. ZFF-u
Meksička inačica “Društva mrtvih pjesnika” – “Radikalno”, prštavo makedonsko “Domaćinstvo za početnike” koje je osvojilo venecijanskog Queer lava i “Priscilla” Sofije Coppole

Srijeda na 21. ZFF-u

U srijedu u CineStaru Branimir prikazuju se dva filma iz glavnog programa ZFF-a. Dobitnika nagrade publike Sundancea, meksički film Radikalno u režiji Christophera Zalle zovu Društvom mrtvih pjesnika iz siromašnog meksičkog gradića. Film prati profesora (Eugenio DerbezCODA) koji na nekonvencionalan način pokušava izvući svoje učenike iz ponora kriminala i beznađa, a gledamo ga u 18:30 sati.

Domaćinstvo za početnike makedonsko-australskog redatelja Gorana Stolevskog prikazuje se izvan konkurencije u 21 sat u prisustvu producentice Marije Dimitrove i koproducentice Ankice Jurić Tilić. U središtu duhovite i dirljive drame neobična je obitelj čiji članovi nisu u krvnom srodstvu, ali dijele eksplozivne karaktere. Film je osvojio nagradu Queer Lion u Veneciji i ovogodišnji je makedonski kandidat za Oscara. Prije Domaćinstva za početnike prikazat će se filmofilska poslastica, kratkometražni film Zvonimira Berkovića Moj stan iz 1963. kojim će se obilježiti 70 godina Zagreb filma.

Program Velikih 5 u kinu Kinoteka u 17 sati donosi novi film popularnog njemačkog redatelja Christiana Petzolda. Dobitnik Srebrnog medvjeda na ovogodišnjem Berlinaleu Crveno nebo sporogoreća je drama o mladom piscu čiji se napuhani ego polako topi tijekom ljetnog odmora u baltičkoj idili.

U 19:30 u Kinoteci gledamo Priscillu Sofije Coppole iz programa Ponovno s nama s fenomenalnom Cailee Spaeny u ulozi slavne gospođe Presley (Coppa Volpi za najbolju glumicu – Festival u Veneciji), a od 22 sata kinom u Kordunskoj vlada kratkometražni natjecateljski program. Hrvatski kratki metar predstavljaju Škafetin Paška Vukasovića i Neka ljubav kaže sve o nama Kristine Barišić, a međunarodni kineski film Kornjačina godina sudbine Yia Xionga i poljski Brak na mrtvo Michała Toczeka.

Termin u 18 sati u MSU-u rezerviran je za filmsku bajku iz noćne more Slatki snovi, drugi dugometražni film bh. redateljice Ene Sendijarević (Negdje lijepo – ZFF 2019). Nemilosrdna satira raskošne estetike radnjom je smještena u Indoneziju, a prati raspad obitelji vlasnika plantaže šećera u posljednjim danima nizozemske kolonijalne vladavine.

Film Otet Marca Bellocchija iz programa Velikih 5 prikazuje se u MSU-u u 20:30. Velikan talijanskog filma u svojem najnovijem ostvarenju prenosi priču o stvarnom slučaju iz 19. stoljeća kada je Katolička crkva otela židovskog dječaka jer ga je obiteljska sluškinja potajno krstila, a zakon nalagao da bude odgajan u katoličkoj vjeri.

Program PLUS namijenjen tinejdžerima donosi dva naslova. U kinu Kinoteka u 14 sati na rasporedu je izraelski film Delegacija Asafa Sabana, a u MSU-u u 16 sati nizozemski Kung fu lav Froukje Tan čiji je junak učenik kung fu škole u Rotterdamu.

U suradnji sa Savezom scenarista i pisaca izvedbenih djela (SPID) te Institutom MIDPOINT u Dokukinu KIC s početkom u 18 sati održat će se masterclass slovensko-češkog redatelja Olma Omerzua (program Industrija). Omerzu će na primjeru svojih filmova (prikazanih na ZFF-u) govoriti o specifičnostima suradnje redatelja i scenarista fokusirajući se na glumačku improvizaciju. Kroz inserte iz Omerzuovih filmova, u kojima često nastupaju profesionalni glumci, tinejdžeri/neprofesijski glumci i životinje, saznat ćemo kako surađuje s njima i kako se snalazi u situacijama kada pas igra glavnu ulogu.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala