Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


To sam ja: Ivana Kindl
Uspješna pjevačica kaže kako joj je najveća greška koju je učinila bilo nastupanje na Dori, koje joj nije donijelo ništa pozitivno

To sam ja: Ivana Kindl

Foto: Privatna arhiva


Od tada je sudjelovala na raznim amaterskim natjecanjima na kojima je često osvajala prva mjesta, a na hrvatskoj glazbenoj sceni ozbiljno se pojavila 2002. godine uspješnim r'n'b albumom "Trenutak istine" i već prvim singlovima ("Od svih si bolji", "Ja neću biti kao druge") osvojila prva mjesta na top ljestvicama radijskih i televizijskih postaja.

Uslijedila su brojna gostovanja i suradnje s mnogim eminentnim imenima hrvatske glazbene scene. Jedna od njih je i ona s Jacquesom Houdekom u sjajnoj baladi "Kao kazna božja" koja je obilježila njezin drugi studijski album pod nazivom "Moj svijet". Trećim albumom, "Osjećaj", donijela je lagani preokret u glazbenom izričaju. Više organskog zvuka i koketiranje s retro pop pravcem bili su tada pravo osvježenje unutar njezinog dotadašnjeg stila, a singlovi "Tko se na lude kladio" i "2 leptira" dugo su se zadržali na glazbenim top ljestvicama i to pri samom vrhu.

Talentirana i vokalno prepoznatljiva Kindl organizirala je i veliki, uspješan koncert "Gospel u Komediji" na kojem je uz mnoge prepoznatljive izvođače ugostila i Josipu Lisac. Spomenimo i kako je Ivanin četvrti album "Promjenjiva" izašao 2010., a godinu kasnije dobila je i priznanje struke, Porina za Najbolju žensku vokalnu izvedbu "Utjeha". Ambiciozna, predana i uvijek zaposlena Ivana, trenutno promovira svoj novi singl "Uspomena sna" s grupom Boa, a u pretrpanom rasporedu pronašla je i malo vremena za nas. Evo što nam je otkrila: 

Tko je zapravo Ivana Kindl u tri rečenice?
Prije svega veliko sam dijete u duši. Ponekad vrlo realna i prizemljena, ponekad u oblacima. Hipersenzibilna, empatična, vrlo osjetljiva na nepravdu, primitivne i srednjovjekovne stavove. Obožavam glazbu, zbog nje postojim i dišem, a isto toliko obožavam i životinje. Osobito mačke.

Da nisam pjevačica, bila bih? Hm, nemam pojma jer od srednje škole znam da je pjevanje moj životni poziv. Nema alternative, u glazbi ostajem do kraja života,

Vrline koje cijenim kod kolega su? Otvorenost i ne licemjernost. Volim kad su kolege podrška bez zadrške, djeca u duši...

Najemotivniji nastup mi je bio? Bilo ih je više. Jednom sam se uspjela rasplakati na stageu, posvetila sam pjesmu Toše Proeskom i kroz suze jedva otpjevala. U biti najviše volim nastupe u kojima publika fenomenalno reagira, šalje povratnu prepozitivnu energiju. Jedan od takvih osjećaja bio mi je nakon gospel koncerta u Kazalištu Komedija, publika je bila na nivou, bend je fantastično odsvirao, osjećaj je bio neopisiv. Zatim nastupi u Beogradu koji su mi ostali u pamćenju po iznimnoj reakciju publike koja je željna kvalitetne glazbe i izvođača.

Tvoja pjesma uz koju si nekako najviše vezana i zašto? Volim pjesmu s početka karijere "Ja neću biti kao druge" jer je pjesma sa stavom, iskrena. Jedna od dražih mi je i "Nisi sam" s posljednjeg albuma koja najbolje odgovara mom senzibilitetu jer je pop soul, dobar groove, molska melodija, izvrstan tekst.



Najveća neugodnost  s nastupa je bila?
Nisam imala nekih velikih neugodnosti zasad. Znalo mi se dogoditi da zaboravim tekst vlastite pjesme, da se udarim mikrofonom u zub tako da zvijezde vidim. Nije bilo nikakvih padova, propadanja kroz stage i slično.

Na glazbenoj sceni u Hrvatskoj najviše me smeta što? Nema zajedništva, a u zajedništvu je sve. Svi samo svoje interese gledaju, ima podmetanja, previše ogovaranja, a ono što zaista ne volim, a sveprisutno je - licemjerje.

Posljednji film koji sam pogledala u kinu i preporučila ga svima za gledanje je koji? Zadnji put sam u kinu gledala "Odbjeglog Djanga" fenomenalnog Tarantina. Vjerujem da ne treba mnogo opisivati taj film kojeg je vjerojatno velika većina i pogledala. Tipičan Tarantino, puno nasilja, zanimljivih, inteligentnih i duhovitih konverzacija, komičnih situacija i uvijek odlična glazba. Obožavam filmove, ali najčešće ih doma gledam. Osobito horore i paranormalne teme.

TV serija koju pratim i koja me u posljednje vrijeme oduševila je? Obožavam "Twin Peaks" genijalnog Davida Lyncha.  Iako je stara serija, još uvijek nije izgubila čar i posebnost. Jednom godišnje pogledam seriju i film. Volim "2 i pol muškarca", ali s Charlie Sheenom isključivo, a dopala mi se i serija "Sva lica Tare" koja na urnebesan način prikazuje Tarine alter egove.



Na televiziji najčešće pratim što?
Najviše gledam National geographic, Animal planet i History jer obožavam dokumentarce o alienima, rekonstrukcije zrakoplovnih nesreća, dokumentarce o velikanima prošlosti, događajima iz prošlosti. Puno se toga nauči i otkrije. Naravno, volim i emisije o životinjama.

Glazbeni izvođač/izvođačica s kojim sam najbolje surađivala je? Suradnja sa Jacquesom je bila neprocjenjiva jer smo skupa kretali u glazbene vode i savršeno se razumijemo na stageu. Suradnja s dečkima iz grupe Boa, jedna mi je od najdražih. Naš zajednički singl "Uspomena sna" trenutno je u eteru kao i spot. Oduševljena sam dečkima, jer ipak su velikani art rock -a, poznati i priznati po svojim hitovima i iznimno kvalitetnoj glazbi.

Da mogu birati pjevala bih u paru s kojim svjetskim poznatim glazbenikom? Teško se za jednog izvođača odlučiti. Ipak, biram Mariah Carey, pjevačicu koja mi je bila i ostala veliki idol jer ona za mene ima najljepši glas na svijetu nevjerojatne kvalitete, ljepote, raspona i tehnike. Doduše, Mariah iz mlađih dana više mi se sviđala, sad je postala nekako umjetna i izvještačena. No, i dalje izvrsno pjeva, a to je najbitnije.

Top pet najdražih filmova svih vremena su mi koji?  - 1. Let iznad kukavičjeg gnijezda. 2. Notebook. 3. K - pax. 3. Green mile. 4. Exorcist. 5. Life of Pi

Pjesme koje slušam dok sam najtužnija i najveselija su? Kad sam tužna slušam  pjesme Eve Cassidy, blues i jazz izvođače. Kad sam sjetna slušam predivnu Jessie Ware koja mi je najdraža u zadnje vrijeme. Kad sam vesela onda volim dinamične stvari, soul, funk, rock. Pjesma "Beautiful" od Mariah i Miguela moja je trenutna dizalica.

Između koncerta i kina biram najčešće? Koncert. Iako ne izlazim puno zadnjih godina, ako izađem volim da je koncert u pitanju. Glazba me najviše pokreće, volim slušati i čagati uz dobre bendove i izvođače poput Ivane Rushaidat i Little drop of poison.

Grad u kojem bih mogla živjeti već od sutra je koji? Ne znam koji bi to grad bio, samo da je na moru. Obožavam more i najradije bi se preselila na obalu da mogu.

Za mene je ljubav što? Ljubav je sve jer ljubav je najvažnija u svim segmentima. Ona pokreće, proljepša, ispuni neopisivom srećom. Ljubav je najpozitivniji osjećaj na svijetu, ništa kao ljubav!

Zaljubljena sam... u kakav tip osobe? Volim karizmatike, duhovite i malo pomaknute osobe. Nekonvencionalne osobe, maštovite, one koje zrače pozitivom i šarmom.

Na Facebooku provodim dnevno koliko vremena? Na fejsu sam svaki dan po sad, dva, nekad i tri. Povezan je s poslom pa moram.

Ovo ljeto ću provesti kako? Jedan dio radno jer imam par koncerata po obali, drugi dio na mom najdražem otoku Malom Lošinju.

Kad se ujutro probudim, prvo napravim što? Mazim se sa svojim mačorima. Bez toga mi ne može početi dan.

Najdraže putovanje mi je bilo koje? Maturalac mi je bio najdraže putovanje. Upoznavanje gradova i beskrajno tulumarenje. Jednostavno neprocjenjivo.



Greške koju nikada ne bih više ponovila su?
Brzopleti potezi na početku karijere, sudjelovanje na Dori koje mi nikad nije donijelo ništa pozitivno, a tri puta sam nastupala. Išla sam glavom kroz zid.

Idealan provod za mene je kakav? Kućna tulumarenja su najdraža, spontana druženja i koncerti. Ipak, u zadnje vrijeme, idealan mi je provod filmski maraton doma uz telku.

Nikada si ne uskraćujem što? Sve što poželim napravim jer drugačije ne mogu. Ako idem protiv sebe nikada ne završi dobro. Tako da si nastojim ništa ne uskraćivati što poželim, ako je izvedivo.

Na ljudima prvo primijetim što? Kakvi su energetski, to mi je prvo. Ako mi osoba ne odgovara mičem se od nje momentalno. Volim otvorene, srdačne i pristupačne ljude. Takvima odmah letim u zagrljaj jer se volim grliti. Odbijaju me hladne i rezervirane osobe.

Kako ti se sviđa portal MojTV? Sviđa mi se jer daje opširne i pregledne informacije.

 

L.M./MojTV
 

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
  • #15
    0 6
    marina1987 marina1987 @ 19.6.2013. 8:52

    Sva sreća pa Ivanina priznanja,nagrade,Porini i izvrsni nastupi nikako neidu vašim glupavim komentarima u prilog. Get a life!

  • #14
    2 2
    aya aya @ 17.6.2013. 23:37

    @ rorschah - sorry, mea culpa, zabunila sam se.

  • #13
    0 4
    aya aya @ 17.6.2013. 23:15

    @ rorschah - slušaš Behemoth i diviš se Natali Dizdar? Mislim, zbilja.....

  • #12
    4 1
    krushka krushka @ 17.6.2013. 19:17

    Kakva ivana kindl?? Tko je ona uopće? jazz, soul buahahaha. Dobro da je netko nije usporedio s Alom Greenom. Može ona imat raspon glasa veći od josipe lisac, al to joj niš ne znači kad nema stila. Kad nemaš stila onda ne samo da se ne znaš obuč, nego ne možeš kako dolikuje upotrijebit kvalitetu glasa  koja je,  kad se radi o ivani kindl, neupitna. Nažalost, uvijek će bit seljančica, nikad neće razvit vlastiti izraz ni tehniku pjevanja koja nije ništa drugo doli preforsirano zavijanje, mijaukanje. Kolorature su nula za nju.

    Jelena Rozga je isto seljančica, al bar to ne skriva pokušavajući nešto što ni u sto ciklusa svog života ne bi mogla shvatit, a kamoli reproducirat.

  • #11
    1 1
    Rosinante rosinante @ 17.6.2013. 19:08

    bedastoće..

Pogledaj sve komentare (15)
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala