Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Parovi ili samo partneri?
Koliko puta ste gledali neku seriju i bili ljuti jer glavni partneri nikako nisu ''završili zajedno''?

Parovi ili samo partneri?

Osim što serije pamtimo, volimo i mrzimo zbog radnje, u sjećanju nam ostaju i parovi koji su nas mučili tijekom nekoliko epizoda, odnosno sezona (godina).

Svaka serija ima neki par i ljubavnu priču koja nas drži u neizvjesnoti, ali one najuspješnije imaju ''samo partnere'' koji su tek kasnije započeli ljubavnu vezu. Neki nisu nikada.

Lista naravno nije konačna niti joj je namjera biti ''top 10'' (odnosno 13), ali zgodno je prisjetiti se svevremenskih parova tako da će se naći za svakoga ponešto.

1. SAM MALONE (TED DANSON) i DIANE CHAMBERS (SHELLEY LONG)

Kafić Uzdravlje (1982. – 1993.)

Različiti interesi i različito porijeklo glavnih junaka, ali ipak su se našli na sredini. Malo su bili zajedno, malo nisu, a svi smo se nadali njihovom sretnom završetku. Na kraju serije kada se Diane vratila ponovno su postali par nakon 6 godina. Njihov odnos je bio pun trzavica i podbadanja, a tako je i završio: kad im je otkazan let u zadnjoj epizodi, jednostavno su zaključili kako im nije suđeno.

2. DAVID ADDISON (BRUCE WILLIS) i MADDIE HAYES (CYBILL SHEPHERD)

Slučajni partneri (1985. – 1989.)

Slavni par u ovoj seriji je dokazao da gledatelji obožavaju gledati partnere dok se njihov odnos razvija, odnosno igru mačke i miša. Čim to završi i službeno postanu par ili se vrate na odnos ''samo prijatelji'' kraj je i s dobrom gledanošću. Serija je nažalost propala zbog toga.

3. FOX MULDER (DAVID DUCHOVNY) i DANA SCULLY (GILLIAN ANDERSON)

Dosjei X (1993. – 2002.)

Serija je sama po sebi bila dovoljno zanimljiva, ali napetost između ovo dvoje davala joj je poseban čar. Gillian Anderson jednom je izjavila kako je lako ''uskočiti u krevet u seriji'', ali puno je teže održavati ovakvu vrstu odnosa. Na sreću gledatelja, njihov odnos nije ostao samo na partnerstvu.

4. DAPHNE MOON (JANE LEEVES) i NILES CRANE (DAVID HYDE PIERCE)

Frasier (1993. – 2004.)

Ovaj par nas je držao u neizvjesnosti sedam sezona. Niles je bio oženjen, ali nesretan, a Daphne se brinula o njegovom ocu. Njihov odnos smo uvijek pratili uz smijeh, ali smo i potajno navijali za njih. Niles je konačno skupio snage i priznao Daphne svoje osjećaje pa je ona postala njegova treća žena. Zanemarit ćemo da je to napravio noć prije njezinog vjenčanja s drugim…

5. RACHEL GREEN (JENNIFER ANISTON) i ROSS GELLER (DAVID SCHWIMMER)

Prijatelji (1994. – 2004.)

Jedna od popularnijih humorističnih serija je isto imala svoj par ''poznavali su se u srednjoj'':(bivši) štreber i popularna cura. Više od 10 sezona pratili smo njihove uspone i padove, vjenčanja, dijete, prekide… sva sreća pa smo dobili sretan kraj i Ross i Rachel završili su zajedno. Ovaj put zauvijek.

6. CARRIE BRADSHAW (SARAH JESSICA PARKER) i FACA (CHRIS NOTH)

Seks i grad (1998. – 2004.)

Vječna ljubavna priča koja je inspiracija mnogim ženama definitivno dolazi iz ove serije. I Carrie i Faca su pomalo blesavi, nesređeni dvojac koji češće nisu bili par nego što to jesu. Faca se oženio s drugom, varao tu ženu s Carrie, onda nju ostavio pred oltarom u prvom filmu. Na kraju su se ipak oženili i u drugom filmu su sretni. Zasad. 

7. DONNA MOSS (JANEL MOLONEY) i JOSH LYMAN (BRADLEY WHITFORD)

Zapadno krilo (1999. – 2006.)

Donna Moss nije trebala biti stalna članica serije, ali njezina kemija s Joshom je jednostavno natjerala scenarista Aarona Sorkina da je ostavi u seriji. I tako smo dobili još jedan bi / ne bi par, a gledatelji su odahnuli kada su u posljednjoj sezoni konačno završili zajedno.

8. TONY SOPRANO (JAMES GANDOLFINI) i JENNIFER MELFI (LORRAINE BRACCO)

Obitelj Soprano (1999. – 2007.)

Šest sezona gledali smo prisan odnos mafijaša Tonyja i njegove psihijatrice. Ona je bila jedina u koju je imao povjerenja, a nju je fascinirao njegov kriminalni život. Nikad nisu završili zajedno, ali seksualne napetosti je bilo… i previše. 

9. ELLIOT STABLER (CHRISTOPHER MELONI)  i OLIVIA BENSON (MARISKA HARGITAY)

Zakon i red: Odjel za žrtve (1999. – 2011.)

Broj videa koje su fanovi napravili na temu moguće ljubavne veze ovih partnera jednostavno je impresivan. Seksualna kemija je bila vidljiva tijekom svih 12 sezona i svi su mislili ''sad će!'', ali kako je Christopher Meloni napustio seriju Elliot i Olivia će zauvijek ostati samo partneri. No neki fanovi ipak ne gube nadu...

10. ED STEVENS (TOM CAVANAGH) i CAROL VESSEY (JULIE BOWEN)

Ed (2000. – 2004.)

Nitko ne voli stalkere, osim ako nisu simpatični i domišljati kao Ed. To smo naučili u ovoj seriji gdje je glavni cilj glavnog lika bio vratiti se u Stuckeyville kako bi osvojio curu s kojom se nije usudio pričati u srednjoj. Bilo je tu svega, ali uspio je i par se vjenčao u 4. sezoni.

11. JOHN MICHAEL ''J.D.'' DORIAN (ZACH BRAFF) i ELLIOT REID (SARAH CHALKE)

Stažisti (2001. – 2010.)

Čekali smo samo 15 epizoda da J.D. i Elliot završe u krevetu. Ali onda smo čekali više od sto epizoda prije nego što su započeli odraslu i zdravu vezu. Iako je serija svojom radnjom i humorom nekad više nalikovala na crtić, napetost i neizvjesnost oko glavnog para bile su i više nego realne. Ovaj par je dobio sretan kraj, oženili su se i čekali svoje prvo dijete na kraju finalne sezone.

12. GREGORY HOUSE (HUGH LAURIE) i LISA CUDDY (LISA EDELSTEIN)

Dr. House (2004. – 2012.)

Popularni ''Huddy'' je krajem 5. sezone napokon završio u jednoj ozbiljnoj vezi. No, godine napetosti i natjecanja između njih su bile kobne, a nije pomogla niti Houseova tvrdoglavost i egocentričnost. Shvatili smo da nikad više neće biti zajedno kada se na kraju 7. sezone sezone autom zabio u njezinu kuću.

13. TEMPERANCE BRENNAN (EMILY DESCHANEL) i SEELEY BOOTH (DAVID BOREANAZ)

Kosti (2005. – ), potencijalni spoiler!

Jedni od neobičnijih partnera – društveno ''neprilagođena'' forenzička antropologinja i smotani FBI agent – postali su par krajem 6. sezone kada smo saznali da zajedno očekuju dijete (dakle, spetljali su se puno prije, samo što to nismo vidjeli). Trenutno zajedno odgajaju kćerku, a do braka ništa dok Brennan ne zaprosi Bootha (on na tome inzistira).

D.L.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
  • #2
    0 0
    Shizuma shizuma @ 22.4.2013. 11:54

    Istina za X-files;  ubili su ih time i da, moram dodati kao se nakon 2 sezone polako serija pretvarala u čistu soap operu s elementima kvazi SF horrora što je jo gore ako smijem dodati ;) Serija s nedefiniranim parovima koja mene trenutno jaaaako živcira jest serija s najmanje znanstvene točnosti u povijesti TV-serija (osim možda CSI-a) a to je Fringe :/ čekala da se završi pa da mogu pogledat ko čovjek u miru ali brate mili molim vas zbrojite se :P 

  • #1
    3 0
    Lizistrata lizistrata @ 14.4.2013. 21:48

    Ubili su X-files s cijelom pričom o Mulderu i Scully kao parom....

Pogledaj sve komentare (2)
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala