Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Halimin put premijerno prikazan u Zagrebu
Film redatelja Arsena A. Ostojića, koji je na festivalu u Puli proglašen najboljim, s kino prikazivanjem kreće 25. listopada

"Halimin put" premijerno prikazan u Zagrebu

Foto: Facebook


Radnja prati Muslimanku Halimu koja traži posmrtne ostatke muža i sina ubijenih tijekom rata u Bosni i Hercegovini. Uz pomoć DNK analize identificirani su ostaci supruga, a da bi pronašla i sina mora otkriti kako ga je u tajnosti posvojila. Zato i kreće u potragu za njegovom biološkom majkom, svojom davno odbjeglom nećakinjom koju nitko nije vidio više od dvadeset godina, nakon što je imala vezu s mladićem druge vjere.



Početkom rujna film je već prikazan u Orašju na Danima hrvatskog filma, prošlog tjedna imao je premijeru u Sarajevu i sada je u redovitoj kino distribuciji po BiH, gdje će se, najavio je Ostojić, prikazivati i u manjim mjestima koja nemaju kino dvorane.

 Film je na sarajevskoj premijeri doživio ovacije, ljudi su ustali i ispratili ga dugim pljeskom. To je film koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim jer na uzbudljiv i poetski način govori o našim krajevima i vremenima, rekao je Ostojić, a prenosi HRT.



U filmu uloge tumače Alma Prica, Mijo Jurišić, Olga Pakalović (koja je u Puli osvojila Zlatnu Arenu za najbolju sporednu žensku ulogu), Daria Lorenci, Izudin Bajrović, Miraj Grbić, Mustafa Nadarević, Emina Muftić, Aldin Tucić, Miodrag Krivokapić, Gordana Gadžić, Dejan Aćimović.



Od 25. listopada film kreće u redovitu distribuciju po domaćim kinima, a u idućih mjesec dana sudjelovat će na filmskim festivalima u Kairu, Cottbusu i Talinu.

 

L.M./MojTV

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala