Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Wales nije mačji kašalj
Dolazi nam Wales a mi smo već upisali tri boda. Jedino pitanje koje muči prosječnog hrvatskog navijača je, "Hoću li igrati hendikep na naše ili samo pobjedu"?

Wales nije mačji kašalj

 

Da li je pobjeda Hrvatske baš takav zicer? Šestica koju je Wales popio u Beogradu mogla bi nas zavarati, Wales uistinu nije prvi stajao u redu kad je Bog dijelio nogometnu kreativnost, ali onaj dan kad su se dijelili upornost, borbenost i snaga, bili su odmah iza pitbullova.

Nije Wales dobro otvorio kvalifikacije, ustvari otvorili su ih katastrofalno, 6 golova primljenih u Beogradu mnoge bi deprimiralo već u startu, a kad je već nakon desetak minuta protiv Škotske na semaforu bilo -1, sigurno su u Walesu masovno u kante za smeće letjeli turistički katalozi za Brazil 2014. Svejedno, na Britanskom otoku svi dijele istu karakternu osobinu a to je – "ne predaj se do kraja", pa su tako u zadnjih deset minuta Bale & co. "okrenuli" Škote i danas je to ponovo tipično otočka reprezentacija, napumpana samopouzdanjem i vjerom u sebe. Stoga ne iznenađuje ni izjava njihovog izbornika Chrisa Colemana: "Iako bi tri boda bila sjajna, zadovoljiti ćemo se i bodom."

Coleman će u Osijeku morati slagati momčad bez svoje velike pokretačke snage, arsenalov veznjak Aaron Ramsey požutio je i danas će pauzirati. Selektor gostiju pokazao je da zna raditi i pritisak na suce, javno je pozvao Rumunjskog djelitelja pravde da zaštiti Garetha Balea: "Srbija ga je tukla, Belgija ga je tukla, Škoti su ga pokušali tući, čuvaju ga dvojica, trojica, sigurno ni Hrvati neće biti nježni prema njemu." žalio se selektor koji je, nakon što je preuzeo momčad od Garrya Speeda, upisao 5 poraza i tek prije nekoliko dana svoju prvu pobjedu na klupi Walesa.

"Žutica" izbacila Vukojevića iz sastava

Iako Štimac još ima dvojbe između njih dvojice, iskustvo i bolja igra prema naprijed vjerojatno će Badelju dati prednost pred mladim, perspektivnim Splićaninom. Ostatak sastava se nazire, uostalom sam Štimac je rekao da ne treba mijenjati pobjedničku momčad ali od njega smo navikli i na iznenađenja. Dok ne izdiktira sastav, nitko nije siguran.

Podrška ili protest?

Prve vijesti s osječkih tribina su dobre, ulaznice su gotovo sve rasprodane, a ono što brine sve u našem stručnom stožeru su akcije koje najavljuju navijačke grupe. Širok je spektar "oružja" koje će se koristiti ne bi li se pokazalo negodovanje prema stanju u hrvatskom nogometu, od malo vjerojatnog napuštanja tribina, do skidanja transparenata i verbalnog iživljavanja tijekom utakmice. Svatko ima pravo na svoje mišljenje i veselje, ali bilo bi zgodno reprezentaciji dati podršku, na kraju krajeva svi je želimo gledati u Brazilu 2014., zar ne?

Wales je samo jednom uspio osigurati nastup u završnici svjetskog prvenstva. 1958. probili su se kao 2. u grupi iza Čehoslovačke, pobijedili Izraelce u doigravanju i otputovali u Švedsku, gdje se igralo Svjetsko Prvenstvo. Bili su dobri, u grupi sa domaćinom Švedskom, Mađarskom i Meksikom završili su bez poraza, ali i bez pobjede. Tri puta su remizirali što je bilo dovoljno za drugo mjesto i majstoricu protiv Mađarske koju su pobijedili i prošli u četvrtfinale. Tamo ih je izbacio Brazil golom Pelea, ali to jedino sudjelovanje na SP-u, nesumnjivo je najveći uspjeh nogometnog Walesa.

Z.M./MojTV

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
  • #3
    0 0
    mesrine mesrine @ 17.10.2012. 13:53

    jbg izgleda da nije bilo mista za Dujmovića u reprezentaciji.Badelj je odlično odigra.nakon 4 kola cilj od minimalno 9 bodova je tu.mislia san da umisto Ognjena triba jedan razarač protivnikove igre,ali kao što je to dosad bio često slučaj,opet san falia

    moran se uvatit igre,a ne bit jedan od 4 miliona izbornika

  • #2
    0 1
    mesrine mesrine @ 16.10.2012. 15:07

    @zvone

    a sta je s Dujmovićem kao zamjenom,na njega si zaboravia?Po meni ili on ili mali Radošević,oni su defenzivci,dok Badelj ipak gura nos put naprid.

  • #1
    0 0
    hitman_4 hitman_4 @ 16.10.2012. 13:53

    wales u gostima igra vrlo loše.1:6 i 0:2 nisu slučajni rezultati.imaju jednu pobjedu u 2012 godine.tako da sve osim pobjede, bilo bi veliko iznenađenje.

Pogledaj sve komentare (3)
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala