Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


VIDEO: Neobična meteorološka pojava nad Zagrebom!
U središtu zbivanja novog Vatrinog video spota za "Limunovu koru" glavni protagonisti su glumački par Minić/Klobučar

VIDEO: Neobična meteorološka pojava nad Zagrebom!

Foto: Filip Filković

"Limunova kora" naziv je petog singla s uspješnog Vatrinog albuma "Ima li budnih", a u srijedu je pjesma premijerno dobila i svoje video uprizorenje. Režiju ovog nesvakidašnjeg i originalnog video uratka, u kojem se po prvi puta ne pojavljuju članovi benda, nego talentirani glumački par Helena Minić i Hrvoje Klobučar, ponovno potpisuje dugogodišnji Vatrin suradnik, redatelj i vizualni umjetnik Filip Filković Philatz.


- Ideja spota za "Limunovu koru" je jednostavna. Imali smo dva sjajna glumca i htio sam stvoriti jednu bizarnu priču oko njih, a da uistinu iskoristim glumački potencijal. Jasna ideja je bila provesti ih u kratkoj formi kroz različite dramatične trenutke, od ljubavi, svađe do neobičnih susreta i osobnih iskustava s okolišem. Kroz kameru sam htio dočarati pogled spektatora koji je subjektivniji, kao pogled kroz prirodu. Poput pitanja 'ako se u šumi primjerice sruši drvo, a u blizini nema nikoga, hoće li se čuti zvuk pada drveta?'; naravno da hoće, i čut će ga biljke i imat će utjecaj na okoliš - objašnjava nagrađivani Filković, koji se javnosti već odavno, osim Vatrinih, nametnuo spotovima za Hladno Pivo, Urbana, Gibonnija, Edu Maajku, Ivanu Kindl, Diyalu…


- Kao neobičnu meteorološku pojavu u spotu, odluka da limuni padaju s neba, došla je snishodljivo. Htio sam da ih nešto na kraju poveže na jedan ili drugi način. Inače sam fan zapisa Charlesa Forta koji je pisao o sličnim abnormalnim događajima koji su se odvijali tokom povijesti, tako da razmišljam o ovoj ideji već neko vrijeme. Konačno sam ju mogao pretvoriti i realizirati - nadodaje mladi redatelj.


Spomenimo i kako još jedna zanimljivost čeka sve one koji pogledaju spot za "Limunovu koru" na YouTube-u. Naime, ako ste željni narativne radnje i još konkretnijih detalja te lirskih elemenata, spot sadrži titlove na hrvatskom i engleskom jeziku. Pogledajte o čemu se točno radi.

 

L.M./MojTV

 

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala