Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Compliance najšokantniji film godine?
Glumac Pat Healy dvojio je oko prihvaćanja uloge jer nije želio da ga u stvarnom životu poistovjećuju s likom

"Compliance" najšokantniji film godine?

Kad je zvijezda filma "Compliance", Pat Healy, odlučio zaigrati u filmu, nije ni slutio u što zapravo se upušta. Pat se u filmu, snimljenom po istinitim događajima, pojavljuje u ulozi muškarca koji se lažno predstavlja kao policijski službenik te istražuje 'krađu' novca jednoj mušteriji u fast foodu. Naime, on telefonski priopći vlasnici (Ann Dowd) fast fooda kako sumnja da je kradljivica ženska osoba, duge kose, stara oko 19 godina, točnije zaposlenica (Dreama Walker) fast fooda... i kako ju treba pretražiti i potražiti novac! 


- Čim smo počeli snimati, znali smo kako će film biti zasigurno proglašen uznemiravajućim. No, na njegovoj premijeri na Sundance film festivalu dobili smo i prvu potvrdu toga - izjavio je Pat koji u filmu tumači policajaca Danielsa, a cijela atmosfera, kako radnja odmiče, postaje mračna i nevjerojatna jer vlasnica fast fooda uopće ne provjerava identitet 'policajca' koji ju je nazvao, već čini sve što joj on kaže.

Kako prenosi dnevnik.hr, posebno je šokantna činjenica da je cijela priča utemeljena na stvarnim događanjima. Naime, između 1994. i 2004. godine zabilježeno je više od 70 ovakvih slučajeva u 30 američkih država.


Healy je priznao kako se tokom snimanja ovog filma osjećao grozno i kako isprva nije želio prihvatiti ulogu ovog čudaka jer se bojao da će ga ljudi poistovjećivati s njim. No, na kraju je ulogu ipak prihvatio jer je znao kako se radi o izvrsnom projektu. Film je ovih dana krenuo s prikazivanjem u kinima, a kakve će reakcije izazvati, doznat ćemo uskoro.

Istaknimo kako su "Compliance" redatelja Craiga Zobela već pojedini kritičari proglasili najuznemirujućim i najšokantnijim ostvarenjem godine.

 

L.M./MojTV

 

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
  • #1
    0 0
    aleksandararsc aleksandararsc @ 19.8.2012. 9:01

    Poistovetiti glumca sa likom , od strane publike, tačnije posmatrača filma, umetničkog dela jedne fikcije je više nego neodgovorno, skoro bolesno ponašanje. Lik koji je odglumljen je uspeh, umeće, znanje i hrabrost glumca. Najlekše je odglumeti glupake, ironičare, mnogo je teže, kompleksnije odglumeti čudake, psihotične likove ili likove i scene koje mogu na šarmantan način da zasmeju i oraspolože publiku. Gluma je umetnost

Pogledaj sve komentare (1)
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala