Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Konačno stigao trailer za remake filma Red Dawn
Original redatelja Johna Miliusa iz 1984. godine postavio je visoke standarde te zauvijek obilježio jednu generaciju

Konačno stigao trailer za remake filma "Red Dawn"

Filmski original "Red Dawn" redatelja Johna Miliusa iz osamdesetih, postavio je neke standarde i postao kultnim filmom, zauvijek obilježavajući jednu generaciju. U tom istom originalu iz 1984. godine, u alternativnom vremenu, Ameriku napadaju i osvajaju tadašnji Sovjetski Savez i Kuba sa svojim nikaragvanskim pristašama, a filmska priča prati nekolicinu američkih školaraca koji postanu gerilski ratnici i bore se protiv invazije.

U filmu su legendarne uloge tada ostvarili Patrick Swayze, C. Thomas Howell, Lea Thompson, Charlie Sheen i drugi.


Kao i uz sve ostale svakodnevno prisutne remakeove, i ovaj film dobio je svoju novu inačicu, ali od samog početka, remake redatelja Dana Bradleyja je naišao samo na probleme. Naime, film je snimljen još 2009. godine i trebao je biti distribuiran tokom 2010. godine, ali zbog financijskih problema kuće MGM, distribucija je pomaknuta. U odnosu na original, negativci u remakeu više nisu Rusi i Sovjetski Savez jer to je vrijeme prošlo. Novi negativci postali su Kinezi. No, to je MGM-u stvorilo dodatne probleme jer je upravo Kina vrlo unosno financijsko područje pa je MGM odlučio negativcima proglasiti Sjevernu Koreju. Tim potezom bilo je odmah jasno kako će goleme filmske izmjene biti neizbježne.


Promijenjena je uvodna špica, dosnimljeno je nekoliko scena i utrošeni su mnogi sati digitalne obrade gdje su svi kineski simboli zamijenjeni onima vezanim isključivo uz Sjevernu Koreju. Ideja filma i priča ostala je jednaka - grupa tinejdžera bori se protiv neprijateljske invazije.

U filmu se pojavljuje niz novih mladih glumaca poput Chrisa Hemswortha, Josha Pecka, Josha Hutchersona, Adrianne Palicki, Isabel Lucas te Jeffreyja Deana Morgana...

Film se u kinima očekuje u studenom 2012., a do tada provjerite dugoočekivani foršpan za film.

 

L.M./MojTV

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala