Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Prvi dan Terranea uz 15.000 posjetitelja
Glavna zvijezda prve večeri festivala bio je washingtonski Thievery Corporation s desetak pratećih glazbenika

Prvi dan Terranea uz 15.000 posjetitelja

Foto: Terraneo

Glazbeni program održavao se na sedam pozornica: velikim pozornicama Terra, Aqua i Aero, u hangarima Red Bull Music Academy i Muzika.HangaRu, bonbon kupoli, te na pozornici Akustika. Koncertom zagrebačkog benda Kimiko na pozornici Aqua započeo je glazbeni program ovogodišnjeg Terranea, točno u zalazak sunca. Na istoj pozornici uslijedio je nastup kantautorice Anne Calvi koja je predstavila dramatični spoj jazza, rocka i eksperimentalne glazbe nalik na filmsku noir glazbu.


Na glavnoj pozornici Terra, mladi Britanci The Ting Tings predstavili su nedavno izdani novi album „Sounds From Nowheresville“ i oduševili mnogobrojnu publiku karakterističnim spojem popa, punka i hip-hopa. Glavna atrakcija večeri, legende američke i svjetske klupske scene, Thievery Corporation, nastupili su potom na glavnoj pozornici. Autori klasika poput „Lebanese Blond“ ili „State of the Union“, dvojac Rob Garza i Eric Hilton i prateći mega bend, izvrsnom improvizacijom, živom svirkom i pozitivnom energijom pretvorili su pozornicu Terra u najveći plesni podij u gradu i šire.


Pozornica Aqua se nešto ranije tijekom večeri pak užario iskrenim i srčanim nastupom njemačkog benda The Notwist koji su predstavili već poznate hitove u nešto eksperimentalnijem izdanju, raščlanjujući originalne forme pjesama, dok su odmah nakon njih na istoj pozornici uslijedili 65daysofstatic, engleski math-rock četverac s iznimno energičnim nastupom punim improvizacije, dinamičnim prijelazima i promjenama ritma, vrsnim solaža na klavijaturama i grupnim sviranjem bubnjeva.

Nastupe na Aeru, najmanjem od tri glavne pozornice, začinili su Amerikanci iz Baltimorea, Future Islands, nižući jedan za drugim nježne i osebujne hitove u žanru synth popa i electra, u kombinaciji s dubokim, hrapavim glasom Samuela T. Herringa. Na pozornici Aqua ranije je nastupio i sjajan srpski bend Goribor koji je predstavio svoj novi dvostruki album "Evo je banja" izdan ove godine, te kasnije domaća elektronička live senzacija ABOP.


Glazbeni program u kampu, na akustičnoj pozornici Akustika sastojao se od nastupa žestokog zagrebačkog rock četverca, And the Kid i prvoklasne mlade kantautorice Sare Renar koji je publiku zagrijao za velike koncerte na ostalim festivalskim stejdževima.

Osim spomenutih izvođača, na Terraneu su jučer svirali i Groove Armada (DJ set), Friendly Fires, Gatuzo, Jarboli, Ola Horhe, Max Tundra, MJ Cole, kao i niz izvođača u sklopu hangara u Aero zoni: DJ Fitz, Pips, Dirty Hairy, Gdin Smeđi Šećer, Jopa, Jogarde, Gerd Janson, Axel Boman te Take me out! crew.

 

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala