Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Prve nagrade: Marijan Rotar i doFuraj svoj film
Najbolje filmove ove su godine doFurali Vlasta Meštrović i Ivan Galić, a Rotar je otišao u ruke Dušku M. Čičiju

Prve nagrade: Marijan Rotar i doFuraj svoj film

Foto: 59. Pula

doFuraj svoj film! revija je kratkog amaterskog filma koja se već devetu godinu u suorganizaciji s Hrvatskim Telekomomc održava na najvećem hrvatskom filmskom festivalu, Festivalu igranog filma u Puli.

Natječaj je nastao s idejom da filmskim početnicima osigura prve filmske korake omogućujući im prikazivanje i promociju svojih djela. Brojni su odlični filmovi i talentirani autori nagrađeni vrijednim nagradama, a vrijeme je i za proglašenje ovogodišnjih pobjednika.

 U nabrijanoj konkurenciji od 36 filmova pobjednik je po glasovanju žirija film "Instant panic" autorice Vlaste Meštrović. Vlasta će postati bogatija za Nokiu Lumiu 800, elegantan i pametan Windows Phone - uređaj koji je na nekim tržištima doslovce pokosio svoje konkurente strelovitošću kojom se prodavao. Pobjednik po glasovima publike odnosno posjetitelja Maxzone Tportala je film "Urlator" autora Ivana Galića, inače novog vlasnika Samsung Galaxy MINI-ja.


Stručni žiri koji je odlučivao o najboljem filmu činili su glavni urednik portala ‘Ravno do dna’ i novinar emisije ‘Ružiona’ (HRT) Zoran Stajčić, filmski kritičar i novinar dnevnih novina Slobodna Dalmacija Jakov Kosanović te multimedijalni umjetnik i redatelj Matija Debeljuh. Donošenje odluke nije bilo niti jednostavno niti lako, a u ime žirija Zoran Stajčić poručuje: „Instant panic - sasvim neobično-obična životna epizoda. Priča je dobro ispričana, zaokružena je i ima jasnu poantu. S druge strane maštovito je realizirana s puno pokazane umješnosti u kadriranju.

Odluka žirija nije bila instantna, ali u općem poretku ocjena pobijedila je upravo Instant panika“

Vrijedna nagrada za najbolji film po odluci stručnog žirija, koju dodjeljuje Hrvatski Telekom uručit će se na Svečanoj dodjeli nagrada u Areni 28. srpnja 2012 godine. Pobjednici Vlasti Meštrović i njenoj pratnji osigurat će se boravak u Puli od 26. do 29. srpnja 2012 godine.


Upravno vijeće Pula film festivala jednoglasno je donijelo ovu odluku, a njegova predsjednica Klara Udovičić izjavila je kako nitko ne poznaje Arenu toliko dobro kao Čiči, pa čak ni Rimljani, jer da su odmah znali potencijal Arene ne bi održavali gladijatorske igre već bi pokrenuli filmski festival. Na današnjoj pressici i drugi su članovi vijeća, Suzana Požgaj, Jasna Jaklin Majetić i Peđa Grbin, pohvalili Čičija te ga proglasili dobrim duhom Festivala, no i samog grada Pule.

Čiči se zahvalio na nagradi te izjavio kako mu je posebno drago što ona dolazi od Pule, jer se događa da te uvijek više cijene drugdje, a najmanje u tvom gradu. Ispričao je i kako je poznavao Marijana Rotara, kojeg je opisao kao velikog čovjeka i „božju česticu“ ovog Festivala. Festival je Čiči prvi put posjetio sa samo godinu dana i od tada nije propustio niti jednu godinu. Uz Festival ga vežu emotivna sjećanja iz mladosti kao i jedan od najvažnijih događaja u životu – u Areni se zaljubio u svoju suprugu. Festival je ocijenio kao najljepših sedam dana u Puli tokom cijele godine i za kraj zaželio da Festival poživi još dugi niz godina.


 

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala