Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Prvi hrvatski 3D film u Pulskoj Areni
Večeras će se po prvi puta u Areni prikazati prvi hrvatski 3D film "Slučajni prolaznik" Joze Patljaka u 21:30 sati

Prvi hrvatski 3D film u Pulskoj Areni

Foto: 59. Pula

Večeras će se po prvi puta u Areni prikazati prvi hrvatski 3D film "Slučajni prolaznik" Joze Patljaka u 21:30. Arena je spremna za premijeru prvog hrvatskog 3D filma! Osim "Slučajnog prolaznika" prikazat će se i "Čudesni Spider-Man" Marca Webba u sklopu programa PoPularne Pulice.


Jedan od najsuvremenijih projektora današnjice, uparen sa specijalnim objektivima i uređajima koji omogućuju prikazivanje 3D tehnologije, po prvi put u Areni dočarat će sliku u 3D tehnologiji. Zajedno s dorađenim neovisnim sustavom ozvučenja i specijalnog srebrnog ekrana, ove projekcije mogu biti zabilježene u analima hrvatske kinematografije, a i šire. Naime, u svijetu po našim saznanjima ne postoji otvoreni prostor za 3D kino projekcije, gdje je projekcijska udaljenost veća od 70m. Nadalje, pravilo je da se u jednom prostoru prikazuje isključivo jedna od tehnologija, ili 2D ili 3D. Festival je prihvatio izazov te je sinoć u noći, nakon završenog redovnog programa u Areni, postavljeno specijalno platno za 3D. U 01:54 u noći započelo je podizanje platna, u 02:50 platno je bilo spremno za 3D kalibriranje, a netom prije svitanja u 04:48 puštena je prva 3D slika.


Promijenjen je kompletan sustav, zajedno sa ekranom, koji će se po završetku večerašnjih projekcije demontirati i omogućiti nastavak festivala i prikazivanje u 2D tehnologiji.

Ono najzanimljivije jest da broj mogućih gledatelja ostaje isti, nema nikakvih dodatnih ograničenja te će 6 000 ljudi moći večeras uživati u čarima 3D efekta na otvorenom.

 

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala