Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Brojni popratni programi 66. Pulskog filmskog festivala
Danas se otvara popularni info – punkt, a festival se održava od 13. do 21. srpnja

Brojni popratni programi 66. Pulskog filmskog festivala

Foto: Pulski filmski festival

Već tradicionalno kao svojevrsna najava Festivalu, nekoliko dana uoči početka prve projekcije u Areni u pulskim se galerijskim prostorima otvaraju izložbe posvećene filmovima, filmašima i Festivalu samom. Prva u nizu već je u Kinu Valli postavljena izložba radova učenika prvog razreda Škole primijenjenih umjetnosti i dizajna Pula, pod mentorstvom profesora Denisa Sardoza koji im je povjerio dizajnerski izazov, reinterpretaciju vizualnog identiteta 66. Pule čiji je originalni autor Marko Rašić. Nadalje, kada je o dizajnerskom radu riječ, 11. srpnja u 19 sati u HUiU-u se otvara izložba pod nazivom OPREMIO: MIHAJLO ARSOVSKI koja tematizira opus istaknutog ovog grafičkog dizajnera. Istu večer, no sat kasnije otvorenje je izložbe u Galeriji SKUC koja i ove će godine ima izložbu posvećenu glumici koja je obilježila jedno filmsko razdoblje, ovaj je put riječ o gostujućoj multimedijalnoj izložbi: Sonja Savić: djevojka iz grada. S druge strane, večer kasnije, u 21 sat otvaranje je izložbe Statisti u galeriji Makina, gdje su na fotografijama Jasenka Rasola oni koji u filmskom kadru stoje iza glavnih glumaca. MEMO muzej obogatit će svoj stalni postav dodatnom sekcijom života u Puli od 50.-ih do 80.-ih godina 20. stoljeća s elementima koji oslikavaju pojedinosti Filmskog festivala u Puli. U MMC-u LUKA tradicionalno će drugog dana Festivala biti otvorena izložba Cinemaniac > misliti film 2019, čije je osamnaesto izdanje strukturirano u dva dijela, dvije izložbe te popratni program projekcija i razgovora, a MSUI  15. srpnja također otvara svoja vrata radovima umjetnika koji izlaže u MMC-u Luka, no ovdje s izložbom Goran Trbuljak: Slikarstvo (45 godina neslikanja) koja će biti popraćena i projekcijama autorovih filmova.

Popratni program Festivala ima i svoj glazbeni dio, sa zakazanim početkom u 23:30 iz večeri u večer u Circolu Puljane i njihove goste zabavljat će: Music After Dinner, DJ Šurki, Super Funk Session, Techno Vikings, DJ Kool S, Dogma, DJ Kovač i DJ Marc JB, koji će tako popularnu plesnu terasu i ove godine potvrditi savršenim mjestom za zaokruživanje festivalskog dana.

U subotu, 6. srpnja otvara se info punkt na Giardinima na kojemu će se, svakodnevno od 9:00 do 22:00 sata, moći kupiti ulaznice i propusnice za Arenu te suveniri Pulskog filmskog festivala. Cijena ulaznice za pojedinačnu filmsku večer u Areni iznosi 25,00kn, dok komplet ulaznica za sve večeri iznosi 165,00kn. Studentima je, uz predočenje indeksa, osigurana propusnica po cijeni od 50,00 kn a umirovljenicima, uz predočenje isječka mirovine, propusnica po cijeni od 30,00 kn. I višečlane obitelji ostvaruju pogodnosti uz kupovinu te imaju pravo na kupnju kompleta ulaznica za sve večeri po cijeni od 50,00 kn (po osobi) i 10,00 kn za večer (za osobu). Korisnici prilikom kupovine moraju predočiti odgovarajuće potvrde o obiteljskom stanju koju prilaže roditelj ili skrbnik, a izdaje nadležni odjel pri Uredu državne uprave u Istarskoj županiji.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala