Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Počinje Dinamov put prema Ligi Prvaka
Problemi s ekstremnim BBB-ima i nedostatak napadača u formi obilježja su ovogodišnjeg početka Dinamovog puta za Ligu prvaka

Počinje Dinamov put prema Ligi Prvaka

Dugo vremena ne pamtimo skromniji ulazak maksimirske momčadi u novu sezonu. Recesijsku momčad u napad na Ligu Prvaka voditi će Branko Čačić koji nije veliko trenersko ime, u njegovo životopisu više sramežljivo nego kočoperno pišu imena dosadašnjih klubova: Slaven Belupa, Intera iz Zaprešića i Lokomotive. No očito je bilo nešto u njemu što je uvjerilo dinamovu upravu da mu povjeri momčad, kad je porazom protiv Lyona vaterpolskim rezultatom, Kruno Jurčić morao dobio cipelu. Tako Čačić ima šansu postati, nakon Cice Kranjčara, Osvalda Ardilesa i spomenutog Krune Jurčića, četvrti trener koji je odveo Dinamo u ligu Prvaka.

Prije ždrijeba u Dinamu su uvijek kukali kako ne žele ići daleko, grozili su se putovanja u Azerbajdžan, Armeniju i slične destinacije. Nakon što je kuglica stala na bugarskog predstavnika Ludogoreca, vjerujemo kako bi Zdravko Mamić drage volje i pješke poveo momčad na neku od spomenutih destinacija, samo da izbjegne neugodne Bugare.

Dio BBB-a prijeti klupskom vodstvu kako će ih izbaciti iz Europe

Prije utakmice Dinamo najviše brige ima sa svojim vlastitim navijačima. Radikalizirana struja BBB-a prijeti klupskom vodstvu kako će ih izbaciti iz Europe, napadi na klupsko čelništvo prelaze iz verbalne u fizičku sferu, nasrtaji na djelatnike kluba i igrače postali su svakodnevica. Vijest koja je došla dan prije utakmice sigurno nije voda na mlin Dinama, kapetan momčadi Milan Badelj prodan je u HSV. Dinamo se ove sezone nije pojačavao, popunio je redove igračima kao što su Čop iz Splita, nekoliko mladića iz Lokomotive, no momčad, koja je sačuvala prošlogodišnju jezgru, još uvijek je jaka.

Od Kelave na golu, preko obrane s Vidom, Tonelom i Vrsaljkom, do veznog reda gdje će operirati Space Shuttle Sammir, Badelj u odlasku, a možda i mladi nadareni Kovačić koji je u naletu. Kad bi Dinamo imao u napadu

Ludogorec je tvorevina bivšeg prodavača traperica, švercera Kirila Domušijeva, koji je u skladu s izrekom Ericha Marie Remarquea, kako se najviše može zaraditi kad se države i sistemi raspadaju ili grade, tranzicijom Bugarske u kapitalizam, stekao bogatstvo preko noći.  Nakon što je preuzeo Ludogorec nije se libio zavući ruku u džep i s pojačanjima koje je dovodio u 3 godine je stigao iz 3. U 1. Bugarsku ligu i onda u svojoj prvoj sezoni, u najjačem razredu bugarskog nogometa, Ludogorec je osvojio dvostruku krunu.

Ludogorec je iskusna momčad, ali daleko od toga da su nepobjedivi

No ne treba mistificirati bugarskog prvaka, njihova liga slična je HNL-u, kriza ni njima nije strana, Ludogorec je momčad sastavljena od iskusnih pojedinaca, brojnih legionara, ali daleko od toga da je nepobjediva.

Prvo ime bugarske momčadi je 27-godišnji Brazilac Marcelinho, kojeg bi mogli komparirati sa Sammirom, no vjerujemo da dinamov Brazilac može bugarskog i nadigrati na terenu, a poslije i pospremiti pod šank u birtiji, kratko i jasno – Sammir je mlađi i bolji. Iako nije klasična špica već krilni napadač Kelavi bi najviše mogao prijetiti bugarski reprezentativac Ivan Stojanov. Prošle sezone bio je najbolji strijelac Ludogoreca i bugarske lige sa 16 golova, iskusan je i opasan ako mu se da prostora. Ima tu još novih imena kao što su Junior Caicara koji bi trebao operirati po desnoj strani obrane, a navodno se zna brzo sjuriti i u napad, a u Ludogorecu imamo i Srbe, Slovake, Finca, Francuza, Nizozemca, da ne nabrajamo dalje. Iako su po godinama stariji od Dinama, iskustvo je na strani našeg prvaka, Ludogorecu je ovo prvi izlazak na europsku scenu.

Prije utakmice Dinamov trener je najavio kako će pokušati riješiti sve već u Bugarskoj. Ipak ne vjerujemo kako će Čačić bezglavo jurnuti, Ludogorec je pokazao i u pripremnim utakmicama da je momčad koja ima i glavu i rep. Svejedno, Dinamo nije do sad imao običaj ispadati u ovako ranim fazama, modri znaju igrati u pretkolima, no istina je i da je ovo najjači protivnik kojeg je Dinamo mogao dobiti. Držimo fige i navijajmo za našeg prvaka, uz prijenos na 2. programu HTV-a.

Z.M.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
  • #1
    1 0
    gor gor @ 19.7.2012. 1:17
    Ne mogu vjerovati da je Dinamo jednom imao srece. Obično mi popijemo neki gol u zadnjim sekundama (klub ili repka, svejedno). Dogodilo se čudo. No to ne znaci da nećemo sve zaje... U Maksimiru.
Pogledaj sve komentare (1)
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala