Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


EURO 2012, četvrtfinale: Njemačka - Grčka
Nijemci, najmlađa momčad na EURU, jedini su nakon grupne faze ostvarili savršen skor - 3 pobjede iz 3 utakmice

EURO 2012, četvrtfinale: Njemačka - Grčka

Momčad budućnosti, Nijemci, imaju dosta toga za reći i u sadašnjosti. Ono što im može biti upozorenje je podatak kako je na posljednjih 5 Europskih Prvenstava čak 10 reprezentacija grupnu fazu završavalo sa savršenim skorom od 3 pobjede iz 3 susreta u grupi (između njih i Hrvatska i Nizozemska na prošlom EP-u), a samo je jedna uspjela otići do kraja. Bila je to Španjolska 2008. godine.

Momčad Joakima Lowa nikome nije prepustila ni bod

Nijemci su kvalifikacije odradili savršeno. 10 pobjeda iz 10 susreta, momčad Joakima Lowa nikome nije prepustila ni bod. Zabijali su Nijemci u prosjeku 3,4 gola po utakmici, primali tek 0,7. Bundesliga je jaka, pa nije neobično što većina igrača dolazi iz nje, najviše igrača dao je Bayern, čak 8. No mozak ove njemačke reprezentacije misli na španjolskom, veznjaci Sami Khedira i Mesut Ozil prvotimci su španjolskog prvaka Reala.

Selektor Low je možda najbolji primjer trenera koji zna prilagoditi svoju igru onome što ima. Na ovo prvenstvo poveo je samo dva prava napadača, najboljeg strijelca Bundeslige i prvog snajperistu Bayerna, Gomeza i starog iskusnog Lisca Miru Klosea. Low igra samo s jednim napadačem, Gomez radi do 70., 75. minute, onda ulazi Klose završiti stvar. No to ne znači kako Nijemci igraju defanzivno, Podolski, Muller, Ozil, Khedira i Schweinsteiger stalno se pridodaju napadu iz 2. plana, protivnik rijetko zna odakle dolazi veća prijetnja. Na tragu je to one Mourinhove, da danas više nema napada, veze i obrane, svi igraju sve.

Ako vam Grci zabiju prvi, neće vam biti lako

Grci su još jednom pokazali da spartansko srce još uvijek živi u njihovim genima, slijedeći nastavak filma 300 (koji prikazuje historijsku bitku kod Termopila kad je 300 spartanaca zaustavilo daleko nadmoćniju vojsku), biti će sniman o grčkim nogometašima. Grčka momčad je i među najstarijima na Europskom prvenstvu, njihova igra bazira se na defanzivi, ali današnja Grčka koja ima prepoznatljivost one rehhagelove, zabija daleko više od te momčadi iz 2004. Ako vam Grci zabiju prvi, neće vam biti lako. Disciplinirana obrana i brzi protuudari mogu razoriti bilo koju momčad na ovom prvenstvu. Desni bek Torosidis, veznjaci Samaras i Salpingidis, legendarni kapetan Karagounis i mlada nada Ninis najjača su grčka oružja, a motiv i fanatizam s kojim igraju za reprezentaciju znaju biti dvosjekli mač, nerijetko Grci utakmice završavaju sa pokojim izbačenim igračem.

Zbog kartona će Grci danas biti poprilično hendikepirani, kapetan momčadi Giorgos Karagounis i Jose Holebas su suspendirani, a golman Kostas Chalkias ozlijeđen.

Nijemci takvih briga nemaju, dapače, nakon što je odslužio suspenziju u prošloj utakmici protiv Danske, Jerome Boateng je ponovo na raspolaganju selektoru Lowu.

Nijemci imaju 14 pobjeda za redom (ako ne računamo prijateljske susrete), što im je trenutni rekord. Protiv Grka nikad nisu izgubili, imaju 5 pobjeda i 3 remija, danas ih svi smatraju velikim favoritima. Oni to i jesu, ali Grci su već jednom pokazali što su sve u stanju napraviti kad se zahuktaju, oni su iskusni nogometaši koji znaju svoj posao, Joakim Low je svjestan kako mu predstoji najteža utakmica ovog prvenstva.

Z. M.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
  • #7
    0 0
    hitman_4 hitman_4 @ 23.6.2012. 0:06

    a ono mogli su nizozemci dobiti dansku 3:0,talijani nas 3:1 po prilikama iz prvog poluvremena,al nisu(to je nogomet).grci su odigrali odlično cijeli turnir.definitivno najborbenija momčad na prvenstvu.nijemci izgledaju dobro/uvjerljivo/jako.stvarno odlična generacija.uz španjolce i francuze najbolje pojedince ima.

  • #6
    0 0
    LordAdamko lordadamko @ 22.6.2012. 23:41

    4:2...et ko sto sam i reko...dobit ce ih 2-3gola razlike...mogli su dobit jos toliko...

  • #5
    1 0
    fox89 fox89 @ 22.6.2012. 21:01

    aaaaa, @zvone, uvijek me iznova razveseli ovaj video. pregenijalni su

  • #4
    1 0
    zvone zvone @ 22.6.2012. 20:04

    Evo i izvještaj s utakmice za one koji baš i ne vole nogomet.. 

  • #3
    0 0
    LordAdamko lordadamko @ 22.6.2012. 17:14

    iskreno receno ja sam svabe vidio kao favorite turinira i prije nego je euro poceo...nakon 3pobjede u "skupini smrti" jos sam sigurniji u to...tako da ovu utakmicu mozda nec ni gledat...bar ne cijelu...pobjeda njemacke s 2-3gola razlike...

Pogledaj sve komentare (7)
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala