Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Festival u Puli otvara romantična komedija Sonja i bik
Nacionalni program 59. Festivala igranog filma u Puli održat će se od 21. do 28. srpnja u pulskoj Areni

Festival u Puli otvara romantična komedija "Sonja i bik"

Foto: 59. Pula

Nacionalni program 59. Festivala igranog filma u Puli, koji će se održati od 21. do 28. srpnja u pulskoj Areni, otvorit će romantična komedija "Sonja i bik" Vlatke Vorkapić, a za glavnu sekciju dosad je potvrđeno prikazivanje još sedam filmova, najavljeno je na konferenciji za novinare organizatora Festivala.

Osim filma "Sonja i bik", priče o vegetarijanki iz Zagreba koja dolazi u Dalmatinsku zagoru, za koju je uz redateljicu scenarij radio Elvis Bošnjak, prikazat će se mafijaško-kriminalistička drama "Cvjetni trg" Krste Papića i drugi dio omnibusa "Zagrebačke priče" na temu ljubavi. Tu su i dvije drame, "Djeca jeseni" Gorana Rukavine o životu oca i kćeri nakon nestanka majke te "Halimin put" Arsena Antona Ostojića, priča o ženi koja pokušava identificirati posmrtne ostatke sina nestalog u ratu u Bosni devedesetih godina.


Prikazat će se još jedna romantična komedija, "Zabranjeno smijanje" Davora Žmegača o pedesetogodišnjaku u ljubavnom trokutu, nastala prema scenariju Mire Gavrana, te dva filma koja su već igrala u kinima, "Noćni brodovi" Igora Mirkovića i "Ljudožder vegetarijanac" Branka Schmidta.


U sekciji manjinskih koprodukcija dvije su srpske, "Praktični vodič kroz Beograd s pjevanjem i plakanjem" Bojana Vuletića i "Parada" Srđana Dragojevića, dok će se izvan konkurencije prikazati dokumentarni film "Posljednja ambulanta kola Sofije" Iliana Meteva, nagrađenog na Festivalu u Cannesu, a redatelj će biti i gost Festivala, prenosi HRT.

Najavljena je i 3-D projekcija u pulskoj Areni što je zbog specifičnog prostora zahtjevan projekt, a posebnost je i u tome da će se održati ispred pet tisuća ljudi što je dosad u svijetu bilo napravljeno samo jednom.

 

L.M./MojTV


 

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala