Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Započinje Animafest sa 400 filmova
Program sastavljen od dobitnika Grand prixa i radova mladih autora i majstora animacije otvorit će Animafest u kinu Europa

Započinje Animafest sa 400 filmova

Bogat program tog iznimno važnog festivala, koji karakterizira posvećenost autorskom filmu, publiku će upoznati s najnovijim animiranim filmovima, svrnuti posebnu pozornost na nove trendove u animaciji i prikazati retrospektive majstora animacije. Dobar dio programa podsjetit će nas na sjajnih 40 godina Animafesta, na autore i filmove koji su ih obilježili. Osim u filmskom programu posjetitelji će moći uživati i sudjelovati u vrijednim radionicama (Prošireni stereo i stop-animacija), izložbama, performansima i razgovorima s autorima.

Ovogodišnji program broji gotovo 400 animiranih naslova koji će se u kinima Europa, Tuškanac i Cineplexx Centar Kaptol prikazivati do nedjelje 3. lipnja. Za lakše snalaženje  među brojnim filmovima i programima kreirana je korisna besplatna mobilna aplikacija Animafest 2012. koja će vam pomoći da budete u toku sa svim događanjima i da kreirate vlastiti festivalski raspored.

Bogat filmski program prate i zanimljiva događanja vezana uz festival: otvara se izložba 40 godina Animafesta 1972–2012 u Galeriji ULUPUH, počinje šestodnevna projekcija filmova iz Animafestova programa na fasadi MSU-a, u Cineplexxu Centra Kaptol otvara se izložba Nevjerojatni Koyaa, a s radom kreće i petodnevna radionica za djecu pod vodstvom mlade nagrađivane animatorice Petre Zlonoge.

Utorak, prvi dan Animafesta, kreće već u 10 sati u Cineplexxu Centra Kaptol s Natjecanjem filmova za djecu u kojem su čak dva filma domaće autorice Ivane Guljašević: Potraga i Bo-Tuov bubanj. Popodnevni termin od 16 sati donosi poseban program Europski TV serijali koji će mnoge vratiti u djetinjstvo, u društvo Balthazara i drugih animiranih likova iz arhive Zagreb filma.

Program kina Europa počinje u 19,30 svečanim otvorenjem na kojem će se dodijeliti nagrade Vijeća Animafesta i prikazati prigodni program sastavljen od dobitnika Grand prixa i radova mladih autora i majstora animacije. Veliko natjecanje počinje u 22 sata, a prikazuje među ostalim Čudovište iz Nixa, novi rad kultnog nizozemskog autora Rostoa, kineski Kupon za žito, Modern No.2 Japanca Miraia Mizuea i Villa Antropoff Vladimira Lešiova i Kaspara Jancisa, predstavnike u Zagrebu uvijek rado gledane estonske animacije. Autori posljednjih dvaju filmova osobno će ih predstaviti Animafestovoj publici.

U istom kasnovečernjem terminu u 22 sata u kinu Tuškanac kreće prvi od triju blokova filmova pionira japanske nezavisne animacije Yojia Kuria, koji će na svečanom otvorenju osobno primiti Nagradu za životno djelo. Neki od njegovih filmova koje ćemo vidjeti nisu još nikada bili prikazani u Europi.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala