Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Goran Višnjić glumi generala Gotovinu
U novom filmu svoga punca Antuna Vrdoljaka, proslavljeni će glumac utjeloviti proslavljenog generala

Goran Višnjić glumi generala Gotovinu

Foto: PR Photos

Goran Višnjić početkom tjedna u Haag  nije doputovao samo zato da bi pružio potporu generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču. Proslavljeni hrvatski glumac s uspješnom američkom karijerom raspravu pred žalbenim Vijećem ICTY-ja na ročištu u predmetu Gotovine i Markača pratio je i zato da se što bolje uživi u svoju sljedeću ulogu, piše Jutarnji list.

Naime, atraktivni glumac u novom filmu svog punca Antuna Vrdoljaka glumit će generala Gotovinu. Višnjić je to novinarima iz Hrvatske u Haagu potvrdio u neformalnom razgovoru.

Kako je kazao, scenarij za film prema životnoj priči hrvatskog generala na samom je završetku, a na ideju o snimanju filma zajednički su došli Vrdoljak i Višnjić prateći zbivanja u Haagu, kada su u trenucima emotivnog šoka odlučili hrvatskoj, ali i svjetskoj publici filmskim jezikom ispričati potresnu, ali i uzbudljivu storiju o najpoznatijem hrvatskom vojniku.

Koliko je Višnjić impresioniran likom i djelom Ante Gotovine vidi se i iz njegovog obraćanja medijima u stanci sudske rasprave.

- U Haag sam došao kako bih stao uz čovjeka, nositelja visokih odličja, poštovanog general-pukovnika Hrvatske vojske, koji je zapovijedao u operaciji Oluja. U toj akciji oslobođeno je selo mojih djeda i bake i ja sam na tome zahvalan – zaključuje Višnjić.

Sve je to lijepo, divno i krasno – svaka čast Gotovini i Višnjiću – ali mislim da bi se ova zemlja jednostavno trebala okrenuti prema budućnosti, a ne snimati filmove ratne tematike iz svoje bolne povijesti. Ionako se nikad nitko na ovim prostorima neće složiti što je bilo (a)moralno tijekom bilo kojeg rata koji je ovdje vođen.

Teorija 6 lica

Puno je nas nezaposlenih, država se raspada, a mi smo u glavama još uvijek u ratu (čak više u Drugom svjetskom, nego Domovinskom). Zaista je vrijeme da se svi prvo pomirimo sa samima, pa onda i s okolicom i krenemo skupa prema boljoj budućnosti.

Ali ne. Nevjerojatno je čitati internetske komentare medijskih konzumenata. Podsjeća to na onu teoriju da do svakog čovjeka na Zemlji možeš doći preko 6 ljudi. Tako i ti komentatori sa 6 ili manje povlaka od svake vijesti mogu doći do partizana i ustaša.

Pazite sad ovo: uzmimo bilo koju vijest: Recimo „Napokon vjenčanje Angeline Jolie i Brad Pitta“.

Komentar prvi: 'Jadni Brade što se ženiš za nju, jest luda, koliko je samo djece posvojila.'

Komentar drugi: 'Imaš pravo i to iz Ugande, Ruande, Kongoande, bolje da ih je posvojila dok je posjećivala Ande.'

Komentar treći: 'Što fali tim državama, barem nisu imperijalističke. One su nesvrstane.'

Komentar četvrti: 'Što hoćeš s tim reći, da su nesvrstane zemlje ok. Pa i Jugoslavija je bila nesvrstana.'

I eto nas na partizanima i ustašama. Ovo slobodno možete pokušavati kod kuće s bilo kojom vijesti. Neke se stvari jednostavno ne mogu izbjeći.

Možda bi bilo bolje da snimimo film kako će izgledati tržište rada za 15 godina.

M.M.


 

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
  • #3
    2 1
    Homodiurnus homodiurnus @ 18.5.2012. 11:03

    Pisanje se ovog infantilnog kvazi novinara sve više pretvara u nekakvo čudno i nepotrebno samozadovoljavanje. Štoviše, polako već prelazi i u brutalno silovanje čitatelja i korisnika ovog portala!

    Kome sve to treba!? 

  • #2
    3 0
    aya aya @ 18.5.2012. 0:37

    M.M. - daj se više uozbilji!

    Pa ne možeš baš od svake teme raditi travestiju, da bi istaknuo svoj ego.

    Ne znam koliko godina imaš (nekako imam osjećaj da ti mlijeko još curi niz bradu), jer bi jedino vremenska distanca (uz nedostatak kućnog odgoja i obrazovanja) u nekome stvorila tako silnu želju odmicanja od nedavnog rata.

    Naime, onaj tko ga je proživio, ne može ga i neće zaboraviti, niti bi trebao.

    I upravo zbog toga se probaj suzdržati, barem na ovakvim temama, bacanja jefinih fora i prežvakanih email forvarduša, jer korisnici ovog portala zaslužuju, a i navikli su, na puno bolje od ovoga. 

  • #1
    0 1
    Hrvoje_11 hrvoje_11 @ 17.5.2012. 21:29

    " Sve je to lijepo, divno i krasno – svaka čast Gotovini i Višnjiću – ali mislim da bi se ova zemlja jednostavno trebala okrenuti prema budućnosti, a ne snimati filmove ratne tematike iz svoje bolne povijesti."

    Zar da se pravimo da se bolna povijest nije dogodila? Potrebno ju je (ispravno) obraditi, a ne zaboraviti...Treba ju ispravno zapamtiti i interpretirati. Ako ništa, onda radi svih žrtava i poštenih i hrabrih ljudi, a i ne kaže se uzalud da je povijest učiteljica života - mislim da upravo radi toga što se kod nas pogrešno interpretira i dolazi do novih i novih problema.

     "Ionako se nikad nitko na ovim prostorima neće složiti što je bilo (a)moralno tijekom bilo kojeg rata koji je ovdje vođen." 

    Ako nam je želja istina (makar nije uvijek ugodna), onda ne bi trebalo biti novih nesporazuma. Ako netko ne želi istinu, sa takvim se nemam šta "slagati".

      

Pogledaj sve komentare (3)
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala