Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Nogomet: Borussia D. - Bayern
Bayern je uvjerljivo najuspješniji klub Kup natjecanja, 15 puta su osvajali kup, a samo 2 puta su došli do finala i bili poraženi. Borussia je 4 puta bila u finalu a dva puta je osvajala Kup.

Nogomet: Borussia D. - Bayern

Kad bi netko birao klubove čijom utakmicom želi zatvoriti njemačku nogometnu sezonu, ne bi bolje izabrao. Prvenstvo je gotovo, Borussia je obranila naslov. Bayern je opet ostao 2. no njih za tjedan dana očekuje prilika da se po 5. put u svojoj povijesti popnu na sam vrh Europe.

Ali danas Bayern ima priliku uzeti i na domaćem polju utješnu nagradu, njemački Kup. Zahvaljujući HTV-u koji je ove godine ignorancijom omalovažio hrvatski Kup, pomalo se gubi iz vida koliko je to značajno natjecanje. To je najmasovnije takmičenje koje svima pruža priliku doći do kraja, prvenstva su često trileri, ali Kupovi nerijetko imaju i elemente naučne fantastike. U Njemačkoj je ove godine sve bilo realno, dva najjača kluba su u finalu. Tko je u prednosti? Borussia je sigurno slavila, to za igrače nije dobro, no dobro je što su opušteni, uzeli su prvenstvo, ako i izgube Kup, nitko im neće zamjeriti. Iako je Borussia iz Dortmunda jedan od najvećih njemačkih klubova (samo Bayern i Nurnberg imaju više titula prvaka od njih), Dortmund je iznenađujuće „tanak“ na polju osvajanja kupova, u riznicama imaju tek dva, iz 1965. i 1989. godine. Čak 13 klubova bolji je na tom planu od njih. Bayern je uvjerljivo najuspješniji klub tog natjecanja, 15 puta su osvajali kup, a samo 2 puta su došli do finala i bili poraženi (Borussia je 4 puta bila u finalu i dva puta gubila). U međusobnim susretima zadnjih godina Borussia dominira, dobili su četiri posljednja međusobna susreta. Uživajte u prijenosu sa prekrasnog berlinskog olimpijskog stadiona.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala