Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Objavljen program jubilarnog Animafesta
Svjetski festival animiranog filma održati će se od 29. svibnja do 3. lipnja u kinima Europa, Tuškanac i Movieplex

Objavljen program jubilarnog Animafesta

Foto: Animafest

Na novinarskoj konferenciji održanoj 21. ožujka u maloj dvorani kina Tuškanac predstavljen je program Svjetskog festivala animiranog filma - Animafest Zagreb, koji će se održati od 29. svibnja do 3. lipnja u kinima Europa, Tuškanac i Movieplex. Producentice Olinka Vištica i Vjera Matković te umjetnički ravnatelj Daniel Šuljić predstavili su natjecateljske programe festivala i dobitnike nagrada koje dodjeljuje Vijeće Animafesta.


Za sudjelovanje u festivalskom programu prijavljeno je 1715 filmova iz 72 zemlje. Selekcijska komisija Velikog natjecanja u sastavu: Marco de Blois, programer i kustos animiranih filmova u Kvebečkoj kinoteci u Kanadi, Duscha Kistler, dugogodišnja umjetnička direktorica Međunarodnog festivala animiranog filma Fantoche u Švicarskoj, i Vanja Hraste, programska kustosica Hrvatskog filmskog saveza, odabrala je 32 filma u Veliko natjecanje i 26 u Veliku panoramu.


Selekcijska komisija Studentskog natjecanja u sastavu: Vanja Andrijević, producentica i direktorica Bonobostudija iz Hrvatske, Andrea Martignoni, kompozitor i dizajner zvuka iz Italije, i Miloš Tomić, multimedijalni umjetnik i animator iz Srbije, odabrala je 33 filma u Studentsko natjecanje, 21 film u Studentsku panoramu i 26 radova u Natjecanje namjenskih filmova. Selekcija filmova za Natjecanje filmova za djecu još je uvijek u tijeku i bit će poznata početkom travnja. Članovi selekcijske komisije Studentskog natjecanja i Namjenskih filmova dodijelili su nagradu umjetničkoj akademiji Turku iz Finske.

Među 138 autora filmova iz programa konkurencije našlo se i sedam domaćih autorica i autora. Simon Bogojević Narath (Cvijet bitke) i Marko Meštrović (Zašto slonovi?) natjecat će se u Velikom natjecanju, Dalibor Barić (Nova hipi budućnost) u programu Velike panorame, Petra Zlonoga (Lisica) u Studentskoj panorami i Alen Vuković (Koko i duhovi) u programu Namjenskih filmova. S norveškim filmom Prekrižene haringe u Studentskom natjecanju sudjeluju hrvatske autorice Ivana Bošnjak i Lea Vidaković.


Okruglo rođendansko izdanje bit će obilježeno opsežnim programima međunarodne i domaće animirane produkcije. Umjetnički ravnatelj Daniel Šuljić posebno je istaknuo programe 3D stereoskopskih umjetničkih filmskih produkcija i nove talijanske animacije. Najavljen je i program radnog naslova Strange fruits koji će predstaviti vrhunski izbor filmova izvrnutog i čudnog humora, filmova koji se pojavili u posljednjih nekoliko godina i zavladali kao pravi stilski val na animacijskoj sceni.

 

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala