Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Nogomet: Liverpool - Cardiff
Liverpool je veliki favorit protiv Cardiffa i teško je zamisliti bilo koji drugi ishod osim njihove pobjede, teško će Kenny Dallglish dozvoliti da mu ovaj trofej isklizne iz ruku.

Nogomet: Liverpool - Cardiff

Liverpool je veliki favorit protiv Cardiffa i teško je zamisliti bilo koji drugi ishod osim njihove pobjede. Prethodna rečenica prepisana je iz uvoda prošlogodišnjeg finala, u kojem su igrali Arsenal i Birmingham. Tada je autsajder Birmingham usprkos svim najavama, osvojio Kup.

Zadnji trofej koji je Liverpool osvojio bio je davne 2006. godine. Tada je u finalu FA Kupa igranom na Millenium stadionu u Cardiffu, Liverpool bio bolji u izvođenju jedanaesteraca nad West Hamom (u regularnom vremenu bilo je 3:3). To je bio period kad se rekonstruirao Wembley, no na žalost navijača Cardiffa Wembley je gotov i sva engleska finala ponovo su se preselila natrag na njega. Trener Liverpoola Kenny Dalglish je pokazao veoma jaku želju za uzimanjem bilo kakvog trofeja, pa je i u Kup utakmicama gdje drugi klubovi šalju rezerve, Dalglish igrao sa najboljim sastavom. Tako je dogurao i do ovog finala, teško će Kenny dozvoliti da mu ovaj trofej isklizne iz ruku. Cardiffu bi ovo bio najveći trofej u povijesti otkad je 1927. godine osvojio FA Kup. Tada su pobijedili u finalu - a koga drugog nego Arsenal. Ako gledamo međusobne susrete Cardiff je veliki favorit, jer je u posljednjih 6 međusobnih susreta upisao 5 pobjeda, a Liverpool samo jednu. Bile su to uvjerljive pobjede Cardiffa rezultatima 6:1, 3:0, 4:0, no šteta što su bile u pedesetim godinama pa i nemaju neko značenje za ovo finale. Jedini susret novije povijesti bio je 2007. u Liga Kupu, Liverpool je u Cardiffu slavio 2:1.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala