Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


HRT 3 za kulturu, znanost, obrazovanje i umjetnost
Akademik Kusić navodi kako je estradizacija medijskog prostora smanjila udio kulture u programu

HRT 3 za kulturu, znanost, obrazovanje i umjetnost

Foto: HRT

Krajem ove, a najkasnije početkom 2013. godine, s emitiranjem bi trebao krenuti novi televizijski programski kanal HTV-a, pod radnim nazivom Treći program HTV-a (HTV 3), specijaliziran za kulturu, znanost, obrazovanje i umjetnost. Pismo namjere o suradnji u osmišljavanju programa i stvaranju programskih sadržaja u sklopu novog specijaliziranog kanala, na Prisavlju su potpisali čelni ljudi HRT-a i sedam ponajvažnijih nacionalnih institucija i udruga koje djeluju na području obrazovanja, kulture, znanosti i umjetnosti - Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti, Sveučilište u Zagrebu, Matica hrvatske, Društvo hrvatskih književnika, Institut hrvatske glazbe, Koordinacija za medije Hrvatskog društva producenata i Društva hrvatskih filmskih redatelja.
 
- Želja kuće je da hrvatskoj javnosti damo jedan program koji će apsolutno zadovoljiti onu javnu funkciju koju HRT ima. Mislim da ćemo u sinergiji svih ovih institucija dobiti jedan vrlo kvalitetan proizvod - kazao je predsjednik Uprave HRT-a Josip Popovac. Predsjednik HAZU, akademik Zvonko Kusić, istaknuo je pak da inicijativa dolazi u pravi čas. Jer, premda su znanost, obrazovanje i kultura od strateškog značenja za svaku zajednicu, estradizacija medijskog prostora smanjila je udio kulture i obrazovanja u programu.


- Kada dobijemo priliku, nećemo više imati alibi govoriti da nemamo prostora - istaknuo je Kusić. Za predsjednika Društva hrvatskih filmskih redatelja Antonija Nuića ovo je početak kraja priče o neiskorištenim potencijalima te ujedno i povijesni dan, doznaje novilist.hr.

Spomenimo i da je HTV 3 radni naziv novoga specijaliziranog kanala, koji će HRT stajati nekih 10 do 15 milijuna kuna godišnje. Njegovo pokretanje dokida ideju da jedan od dva specijalizirana HTV-a bude tzv. obiteljski program. Onaj drugi bi i dalje trebao biti "news" kanal.

 

L.M./MojTV

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
  • #6
    1 0
    ed_hunter ed_hunter @ 24.2.2012. 2:28
    spomen na HRT3 mi budi nostalgiju. istina, njegov program se sadržavao većinom od sporta, glazbe i repriza raznih serija. ali radilo se o vrhunskim sportskim natjecanjima i prilično kvalitetnim glazbenim emisijama (tko se još sjeća emisije Crno-bijelo u boji?). sumnjam da će novi HRT3 biti sjena starog programa, uvelike iz razloga što HRT nema sredstva, a sumjam da će ih namaknuti i reklamiranjem na još jednom kanalu. što očekivati? možda nisam u pravu, ali sam naslov neodoljivo miriše na dosadu. nemam ništa protiv gore navedenih kategorija, no ako se iz njih ne izvuče maksimum onda HRT džabe baca novac koji je mogao uložiti u atraktivnije stvari.
  • #5
    0 0
    karakteran karakteran @ 14.2.2012. 10:59
    još jedno smeće u pripremi. zašto plaćamo pretplatu? da bi se oni olakšavali?
  • #4
    0 0
    mightywez mightywez @ 13.2.2012. 20:09
    koja glupost ce ovo bit kad sad tako opisuju program. tko ce to gledat da mi je znat?
  • #3
    0 0
    fox89 fox89 @ 13.2.2012. 19:19

    dobro kaže sokol, treba i sport tu ubaciti, kao nekad

  • #2
    1 0
    crnisokol crnisokol @ 13.2.2012. 19:12
    Trebali bi i sport stavil na HTV3 uz nabrojani sadržaj...
Pogledaj sve komentare (6)
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala