Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Menadžer RHCP-a i Metallice: Nagodinu sviramo u Europi jer ćemo više zaraditi
Zbog predviđenog slabljenja eura, američki bendovi pojačavaju turneje

Menadžer RHCP-a i Metallice: Nagodinu sviramo u Europi jer ćemo više zaraditi

Svjetska kriza utjecala je na mnoge ekonomske promjene na globalnoj razini, no izgleda da bar što se tiče glazbe, Europljani će ovog puta biti zadovoljni(ako već neće biti predviđenim slabljenjem eura).

Kako je Cliff Burnstein, menadžer bendova kao što su Metallica i Red Hot Chili Peppers najavio u svom intervjuu za Wall Street Journal, "njegovi bendovi" će sljedeće godine puno više nastupati u Europi - iz financijskih razloga. Naime, Burnstein predviđa osjetan pad eura u odnosu na dolar, a tu situaciju želi iskoristiti kako bi nastupi i turneje koje organizira postigli veću zaradu, prenosi MTV Adria.


- Ja nisam ekonomist, ali imam diplomu iz ekonomije, pa se snalazim u tom području. Kada nešto radite, uvijek si morate postavljati pitanja što točno, kada i gdje trebate napraviti. Sljedećih par godina dolar će jačati, a euro slabiti, a ako je to već slučaj, želim iskoristiti tu situaciju tako što ćemo odsvirati puno više koncerata u Europi, jer ćemo od njih imati veći profit - kaže Burnstein.

Ovo možda objašnjava i nedavno priopćenje koje je donekle iznenadilo javnost, a to je da će Metallica, i osim toga što su imali veliku i opsežnu turneju u toku 2011., i sljedeće godinu ponovo ići na europsku turneju i nastupati po mnogim velikim festivalima.

Burnstein, koji je također osmislio i detaljnu europsku turneju za Red Hot Chili Peppers, o svojoj suradnji s Metallicom kaže:

- Mi smo izvozni proizvod SAD-a, na isti način na koji je to, na primjer, Coca Cola. Tražimo za nas najpovoljnija tržišta. Trenutno, odmjeravam Indoneziju - rekao je.

J.K.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
  • #2
    0 0
    Chale chale @ 9.12.2011. 20:26

    u pravu si...jaka valuta pogoduje uvozu ne izvozu (primjer: Hrvatska)...

    ne znam tko mu je dao diplomu iz ekonomije ali nije ni bitno, on zarađuje milijune od menadžerske provizije bez obzira na tečaj...

  • #1
    0 0
    IMBA imba @ 9.12.2011. 19:50

     ček............

     ako je  odnos  €:$ prije bio npr.    1:1.25, 

    a slabljenjem eura taj odnos bi mogao postati npr.  1:1.05,

    kakva zarada tu postoji kad će za 1 eur zapravo dobivati manje dolara prilikom razmjene ?

    ili sam ja glup i ne kužim te stvari.........

Pogledaj sve komentare (2)
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala