Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Nova uloga za Bryana Cranstona
Redatelj Jay Roach radi film o zabranjivanom hollywoodskom scenaristu Daltonu Trumbou

Nova uloga za Bryana Cranstona

Foto: PR Photos, Wikipedia

John McNamara potpisuje scenarij za film Trumbo koji će donijeti priču o tome kako je ovaj poznati filmaš 1950. završio u zatvoru nakon što je odbio odgovarati na pitanja tijekom ispitivanja Odbora Predstavničkog doma za antiameričke aktivnosti (vladin odbor za otkrivanje Amerikanaca sa komunističkim poveznicama).

Tijekom svoje karijere jednog od najplaćenijih hollywoodskih pisaca, Trumbo je napisao scenarije za velik broj filmskih klasika, uključujući i Spartak

Cranston se na malim ekranima dobro snašao u vodećim ulogama u serijama Malcom u sredini i Na putu prema dolje no do sada nije imao sreće sa dobivanjem uloga na velikim filmskim platnima, odnosno sve je to nekako bilo na sporednim tračnicama, kao na primjer u filmovima Argo i Total Recall. Uloga Daltona Trumboa bila bi za njega fantastična prilika, pogotovo u suradnji sa Roachom, koji je pokazao veliku vještinu kada su u pitanju političke drame (Prebrojavanje, Promjena igre).

Trumbo je svojim radom inspirirao mnoge druge umjetnike, uključujući i Metallicu, čija pjesma One je inspirirana Trumbovim romanom antiratne tematike Johnny Got His Gun, koji je izašao 1939., a donosi priču o vojniku koji strada u borbi te ostane gluh, nijem, slijep i bez udova te živi ostatak svog života zarobljen u svom tijelu bez mogućnosti promjene. Metallica je za video pjesme One koristila isječke iz istoimenog filma koji je 1971. režirao sam Trumbo.

M.M.Š.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Pogledaj sve komentare (1)
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala