Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Vatra vas pita Ima li budnih?
U novom duetu Vatra je udružila snage s vokalisticom Svadbasa, Ljubicom Gurdulić, dok je za sjajan spot ponovno zaslužan hvaljeni redatelj Filip Filković

Vatra vas pita "Ima li budnih"?

Foto: Filip Filković Philatz

Nakon uspješnog i najavnog singla "Tremolo", nastalog u suradnji s Damirom Urbanom, Vatra je predstavila i svoj drugi singl "Ima li budnih" koji je ovih dana dobio prigodan video spot. Osim što se ponovno radi o duetu, rockerima iz Virovitice se ovoga puta pridružila vokalistica iz Svadbasa, Ljubica Gurdulić. Poznato je kako iza svih Vatrinih spotova stoji hvaljeni i nagrađivani redatelj Filip Filković Philatz, pa je daljnja, do sada uvijek uspješna suradnja, bila već i očekivana.


- Raditi spot je velika odgovornost za one koji žele tu odgovornost. Mi smo se za "Ima li budnih" odlučili napraviti potez koji bi mogao inspirirati ljude. Priča u spotu nikada neće biti dovršena tako da od fanova očekujemo da se ugledaju na delinkvenciju prikazanu u radnji, da si daju oduška, isprintaju plakate (koji se mogu naći na Vatrinoj Facebook stranici) i krenu u akciju. Zašto? Zato da dokažu da razumiju, ukoliko su se pronašli u tome - pojasnio je Filković svoju ideju.


Inače, lijepi kadrovi i scene novog spota snimljeni su u Laubi, kući za ljude i umjetnost kao i u kasnim noćnim satima zagrebačkih ulica.

- Snimali smo kroz četiri dana u periodu od 23 sata do 5 ujutro. Dogodile su nam se mnoge anegdote koje bi mogli ukomponirati u vrlo živopisan dokumentarni "making of" i "behind the scenes". Iz osobnog iskustva, u sitnim noćnim satima se događaju najčudnije stvari, a mi smo na snimanju posvjedočili onoj poznatoj "freaks come out at night". Neki od tih frikova završili su i u samom finalu spota, ostale pak, zbog moralnih stajališta ne možemo i nikada nećemo pokazati - otkrio nam je redatelj Filković.


Frontmen grupe, Ivan Dečak kazao je pak kako se pjesma može protumačiti i kao svojevrsna vožnja kući iz noćnog provoda ili:

- Kada primjerice sve slike koje se odmotavaju s druge strane stakla izgledaju maglovito, mutno i nejasno, a vi se osjećate kao najusamljenija osoba na kugli zemaljskoj. S druge strane pjesma može poslužiti i kao "autocesta" kojom bi usnule generacije mogle pronaći put iz sumraka u zoru -

Vatrin šesti studijski album "Ima li budnih" očekuje se sredinom listopada, tri godine nakon hvaljenog "Sputnika".

 

L.M./MojTV

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala