Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


RHCP pronalaze neprestanu inspiraciju u Nicku Caveu
Flea, basist grupe RHCP smatra pjevača Grindermana i Bad seedsa najvećim živućim tekstopiscem

RHCP pronalaze neprestanu inspiraciju u Nicku Caveu

Foto: PRphotos

U intervjuu dnevnom listu Guardian, članovi benda Red Hot Chili Peppers su otkrili da umjesto rock n'roll navika, koje im omogućava novac koji su tijekom godina zaradili, inspiraciju pronalaze u načinu rada kompozitora klasične glazbe Igoru Stravinskom, prenosi NME.

- Kreativnost dolazi i odlazi. Mi smo imali sreće. Zaradili smo hrpu para. Sad bi mogli sjediti na plaži i jesti burito, ali i čak kad smo ljuti jedni na druge, i dalje sjedimo u istoj prostoriji i radimo. Igor Stravinsky je sjedio za klavirom svaki dan. Neki dani su bili loši i žena mu je zanovijetala - ali on je bio uporan. Ista stvar važi i za Nicka Cavea, najboljeg živućeg autora pjesama. On svaki dan ide na posao. I mi radimo isto tako - objasnio je Flea, basist RHCP-a, način na koji grupa funkciora.


Red Hot Chili Peppers će izdati svoj deseti album I'm With You u ponedjeljak 29. kolovoza. Peppersi su pripremili spektakularnu premijeru svog novog albuma jer će ga putem satelitskog prijenosa izvesti uživo, a sve će se to moći vidjeti na kino platnima diljem svijeta, pa tako i kod nas.

Ovaj album prvi je sa novim gitaristom Joshom Klinghofferom. Iako poznaje članove benda već deset godina, Josh još uvijek hvata anksioznost kada pomisli na gomile ljudi pred kojima RHCP uglavnom sviraju.

J.K.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
  • #2
    0 0
    bojus bojus @ 22.8.2011. 19:33

    Oni su svoj zenit davno ispuhali još sredinom 90-tih s ključnim albumom  One Hot Minute(1995).

    Krajem 90-tih(1998) band napušta gitarist Dave Navarro i nakon ovog odlaska band se nikad nije oporavio i novi gitaristi na live koncertima nikad nisu uspjeli biti ni blijeda sjenka Navarra, unatoč svim komercijalnim uspjesima u ovom desetljeću.

    To je kao Prljavo Kazalište i prva punk postava(kratko i briljantno) i kasniji prijelaz u narodnjake(komercijala i otklon od izvornog, ali se zbog tog ustupka događa   financijski moment). 

  • #1
    0 0
    beatles2muse beatles2muse @ 22.8.2011. 14:48
    RHPC???? hahahahahahahh
Pogledaj sve komentare (2)
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala