Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Danas: UFC 133 - Tri bivša prvaka u povratničkim misijama
UFC 133 je ekskluzivno dostupan hrvatskoj publici na 24. kanalu MaxTV-a u noći 6. na 7. kolovoza

Danas: UFC 133 - Tri bivša prvaka u povratničkim misijama

Piše: Figthsite.hr

Rijetko kada je najjača svjetska MMA organizacija, UFC, imala toliko problema s ozljedama boraca kao uoči svog 133. turnira koji je na rasporedu u noći sa 6. na 7. kolovoza.

No, unatoč mnogim otkazima u posljednji trenutak, UFC je uspio opet posložiti odličan popis borbi koji predvodi okršaj Tita Ortiza i Rashada Evansa. Gotovo jednako zanimanja izazvat će i dvoboj u srednjoj kategoriji i co-main event, između Vitora Belforta i Japanca Yoshihira Akiyame. I Ortiz i Evans i Belfort nosili su oko pasa pojas UFC-ovog prvaka, a pobjede na UFC-u 133 trebale bi im pomoći da se ponovno primaknu toj poziciji.

Najbliže je zasigurno Rashad Evans koji se prema originalnom scenariju i trebao boriti protiv prvaka Jona Jonesa. No, Jones je “prijavio” ozljedu ruke, a UFC je Evansu našao drugog protivnika. Umjesto za pojas, Evans je tako protiv Phila Davisa trebao još jednom potvrditi izazivačku poziciju koju je ionako već imao. U međuvremenu je Jones odustao od operacije, a Dana White mu je umjesto Rashada dodijelio Quintona Jacksona. Razlog zbog kojeg je Evans preskočenu su njegova velika usta koja vrlo često javno izgovore stvari koje UFC ne želi čuti.

Tu nažalost nije bio kraj muka za bivšeg prvaka. Samo dvadesetak dana prije zakazanog UFC-a 133 ozlijedio se i Phil Davis što je američku organizaciju dovelo u izrazito tešku situaciju. Koga angažirati u samo par dana? Rješenje su pronašli u uskrslom Titu Ortizu. Legendarni bivši prvak, koji drži rekord u najvišem broju obrana naslova u poluteškoj kategoriji (5), odlučio je na krilima senzacionalne pobjede protiv Ryana Badera na UFC-u 132 prihvatiti i ovaj izazov. Naravno, ukoliko i izgubi, Dana White i čelnici organizacije mu neće previše zamjeriti jer se “isprsio kad je trebalo”. No, ukoliko pobjedi, “The Hungtington Beach Bad Boy” bi se u mjesec dana s ruba otkaza vinuo gotovo do izazivačke pozicije za naslov. Neki bi rekli da je ovo za Ortiza win-win situacija. Hoćemo li svjedočiti potpunom povratku “zločestog dečka” MMA-ja?

Inače, Evans i Ortiz su se već sastali 2008. godine i taj je dvoboj završio remijem nakon što je Ortizu oduzet bod zbog pridržavanja za ogradu. Od tada se mnogo toga promijenio i novi okršaj u Philadelphiji zasigurno nosi potpuno drugačiju priču.

Ranjeni tigar je najopasniji

Ništa manje važan meč na UFC-u 133 nema niti Vitor Belfort. Brazilac je nakon povratka u UFC odradio samo dva dvoboja, a drugi je već bio (neki će reći preko reda) za titulu prvaka protiv Andersona Silve. Na UFC-u 126 u veljači, njegov je sunarodnjak vrlo uvjerljivo obranio svoj naslov spektakularnim prednjim nožnim udarcem čija je snimka obišla svijet nekoliko puta. Teško nokautirani Belfort je najavio povratak koji neće biti nimalo lagan jer ga već na startu čeka izuzetno kvalitetni japanski judoka Yoshihiro Akiyama. Ranjeni tigar je najopasniji, a upravo je u takvoj poziciji japanski borac stjeran u kut s dva uzastopna poraza. Nakon što je izgubio dvoboje protiv Chrisa Lebena i Michaela Bispinga, treći poraz u nizu možda bi čak značio i otkaz u američkoj organizaciji. Akiyama to sigurno ne želi stoga ne treba sumnjati da ćemo u Philadelphiji gledati pravi vatromet.

Od ostalih dvoboja glavnog dijela večeri UFC-a 133, hrvatskoj publici će možda najzanimljiviji biti meč između Mikea Pylea i Roryja McDonalda. Pyle je prije nekoliko godina svladao našeg borca Damira Mirenića, da bi kasnije ostvario i vrlo uspješnu karijeru u najjačoj svjetskoj MMA organizaciji. Kanađanin MacDonald je, s druge strane,
jedan od najvećih potencijala u američkoj organizaciji. S 22 godine skupio je već 11 pobjeda u profesionalnoj karijeri uz samo jedan jedini poraz. U noći sa 6. na 7 kolovoza svjedočit ćemo dvoboju iskustva i snage te mladenačkog poleta i superiorne tehnike.

Glavni dio programa “popunjavaju” i vrlo zanimljivi mečevi između Dennisa Hallmana i Briana Ebersolea u velter kategoriji i okršaj srednje divizije između Jorgea Rivere i Cipranina Costantinosa Philippoua.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala