Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Miočićev meč karijere uživo na FC PPV
UFC 198 uživo na Fight Channelu PPV u noći sa subote na nedjelju 15. svibnja s početkom u 4 sata ujutro

Miočićev meč karijere uživo na FC PPV


U iščekivanju smo UFC-a 198. Spektakl najjače svjetske MMA promocije donosi meč karijere Stipe Miočića koji će napasti naslov u teškoj kategoriji kojeg drži Fabricio Werdum.

Pozornost svih ljubitelja MMA borbi bit će usmjerena prema brazilskoj Curitibi. U noći sa subote na nedjelju 15. svibnja održat će se UFC 198 koji će u glavnoj borbi ponuditi meč za naslov prvaka u teškoj kategoriji u kojem će Stipe Miočić pokušati s trona skinuti prvaka Fabricija Werduma.

Arena da Baixada bit će mjesto na kojem će nastupiti brojne UFC-ove zvijezda. Osim Miočića i Werdum, koji predvode cijeli događaj, tu će se naći legende ovog sporta kao što su Mauricio Rua, Antonio Rogerio Nogueira ili pak Vitor Belfort. No, gledat ćemo na UFC-u 198 i Ronalda Souzu, ali i UFC debi Cris Cyborg.

Hrvatske ljubitelje MMA borbi najviše će zanimati može li Stipe Miočić postati prvak i na taj način postati dio povijesti kraljevske kategorije. Miočić je strpljivo čekao svoju priliku i pobjede koje je ostvarivao čelnike UFC-a jednostavno su primorale da mu pruže priliku. Iako je izgubio od Juniora dos Santosa bilo je jasno kako je borba za naslov sve bliže. Borba s bivšim prvakom proglašena je borbom večeri, a uvjerljive pobjede protiv Hunta i Arlovskog otvorile su put prema meču karijere i okršaju s Werdumom. Aktualni prvak će protiv Miočića prvi put braniti naslov nakon što ga je osvojio u meču s Velasquezom. Od kada se vratio u UFC Brazilac ne zna za poraz, a njegov impresivan niz čine pobjed protiv Nelsona, Russowa, Nogueire, Brownea, Hunta i na kraju Velasqueza. Obojica su u svojim posljednjim nastupima ostvarila impresivan dojam i ne treba sumnjati da će ovo biti prava borilačka poslastica. Nadamo se sa sretnim završetkom za Miočića.

Ono što nudi ostatak “fight-carda” uistinu je spektakularno. U sunaslovnoj borbi vidjet ćemo obračun u srednjoj kategoriji Ronaldo Souza vs. Vitor Belfort. Jacare Souza slovi za ponajboljeg BJJ majstora u UFC-u. Imao je niz od osam pobjeda od čega pet u UFC-u te je istaknuo kandidaturu za prvog izazivača u srednjoj kategoriji. No, onda je došao poraz podijeljenom odlukom sudaca od Yoela Romera i ovaj je dvoboj iznimno bitan za budućnost ovog borca kojem će na suprotnoj strani biti bivši prvak u poluteškoj kategoriji. Belfort se posljednjih godina stalno nalazi u poziciji izazivača. Nije uspio protiv Andersona Silve i Chrisa Weidmana u srednjoj te Jona Jonesa u poluteškoj kategoriji, ali i dalje je tu u vrhu te je stalna prijetnja prvacima. Povratak naslovu najboljeg najavio je pobjedom protiv Dana Hendersona, a protiv Souze bi mogao napraviti novi korak prema tom cilju. U svakom slučaju pobjednik ovog dvoboja mogao bi postati sljedeći izazivač u srednjoj kategoriji.

Na UFC-u 198 smo trebali gledati i bivšeg prvaka u srednjoj kategoriji Andersona Silvu kojem je protivnik trebao biti Uriah Hall. No, problemi sa žučnjakom odveli su Silvu u bolnicu umjesto u Curitibu pa ćemo tako biti uskraćeni za njegov nastup, a pitanje je kad ćemo ga ponovo vidjeti u oktogonu.

Cris Cyborg konačno će nastupiti na jednom UFC događaju pa je i zbog tog razloga ovaj događaj uistinu poseban. Borit će se protiv Leslie Smith u u međukategoriji do 63.5 kilograma te će se tako pokušati približiti bantam kategoriji gdje bi ju čekala dugo očekivana borba protiv Ronde Rousey, ali i Mieshe Tate, Holly Holm i druge vrhunske borkinje ove kategorije. Cyborg je u karijeri na omjeru od 15 pobjeda i samo jednog poraza. Taj jedini poraz dogodio se na početku karijere, još tamo 2005., kad je poražene od Erice Paes. Svakako treba imati na umu da je 13 pobjeda ostvarila nokautom. Leslie Smith je poput Cyborg nastupala u Invicti, a u UFC je stigla 2015. te je u četiri meča ostvarila dvije pobjede i dva poraza. U posljednjem meču, koji je odradila u ožujku, pobijedila je Rin Nakai jednoglasnom odlukom sudaca.

Glavni dio programa na UFC-u 198 otvorit će borbom u poluteškoj kategoriji Mauricio Rua i Corey Anderson. Shogun Rua je još jedan bivši UFC prvak kojeg ćemo vidjeti na ovom događaju, a ovog će se puta u svom rodnom gradu boriti protiv Coreya Andersona, pobjednika 19. sezone The Ultimate Fightera. Rua je nakon dva poraz u nizu (Henderson i Saint Preux) ostvario pobjedu protiv Rogeria Nogueire dok Anderson ima tri pobjede u nizu i u dosadašnjih šest nastupa u najjačoj svjetskoj MMA promociji izgubio je samo od Giana Vilantea.

Koliko je spektakularan popis borbi na UFC-u 198 najbolje govori podatak da su u uvodnom dijelu programa Demian Maia, Matt Browner, Antônio Rogério Nogueira

Sasvim je jasno da niti jedan ljubitelj MMA borbi neće propustiti UFC 198, a možete ga gledati uživo na Fight Channelu PPV u noći sa subote na nedjelju 15. svibnja s početkom u 4 sata ujutro.

UFC 198: Werdum vs. Miočić

Fabricio Werdum (c) vs. Stipe Miočić
Ronaldo Souza vs. Vitor Belfort
TBA vs. Uriah Hall
Cris Cyborg vs. Leslie Smith
Maurício Rua vs. Corey Anderson

Preliminary Card (Fox Sports 1)

Demian Maia vs. Matt Brown
Warlley Alves vs. Bryan Barberena
Thiago Santos vs. Nate Marquardt
John Lineker vs. Rob Font

Preliminary Card (UFC Fight Pass)

Patrick Cummins vs. Antonio Rogerio Nogueira
Francisco Trinaldo vs. Yancy Medeiros
Sergio Moraes vs. Luan Chagas
Renato Moicano vs. Zubaira Tukhugov

Fightsite.hr 

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala