Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


La Roux, National i Mogwai na šibenskom festivalu Terraneo
Na jednom od deset najboljih ljetnih europskih glazbenih festivala nastupit će impresivnih 80 izvođača

La Roux, National i Mogwai na šibenskom festivalu "Terraneo"

Foto: terraneofestival.com

The National, Mogwai, La Roux, Crystal Castles i Dubioza Kolektiv samo su neki od 80 izvođača koji će u pet dana početkom kolovoza prodefilirati glazbeno-ekološkim festivalom Terraneo u Šibeniku. Od 9. do 13. kolovoza festival, kojeg je britanski časopis Guardian proglasio jednim od 10 najboljih ljetnih evropskih festivala, održat će se u prostoru bivše vojarne Bribirskih Knezova na tri open-air i dvije DJ pozornice, a organizatori očekuju preko 40 tisuća posjetitelja, što je impresivna brojka za festival koji se odvija po prvi put.

Popisu izvođača na festivalu Terraneo pridružuje se još jedno renomirano ime iza kojeg se krije član grupe R.E.M. Peter Buck sa bendom The Baseball Project, a organizatori najavljuju da popis izvođača još uvijek raste. 


Posjetitelje doslovno očekuje neprestana zabava jer kada se koncerti završe zabava se seli u  festivalsku Aerozonu - non stop party prostora gdje će 5 dana nastupiti više od 50 izvođača, što bendova što dj actova... neki od njih su dj Rupture, Tim Sweeney, DMX krew, Beppe Loda, Beautiful Swimmers, Tetkine Radosti, CFSN, Eddie Ramich, Ilija Rudman, Beat Busters, Hemendex, Nipplepeople, Neočekivana Sila, After je bolji od Partya, 7that Spells, Postolar Tripper, Nina Romić...

Jedan od pokretača festivala veteran je zagrebačke koncertne scene Mate Škugor, zaslužan za dovođenje brojnih inozemnih izvođača kroz dugi niz godina te festival Žedno uho koji je oživio prostore SC-a i KSET-a.


Posebnu pozornost, osim glazbi, Terraneo pridaje i ekologiji i snažno promovira ideje ekološki odgovornog življenja, tako da je nedavno raspisan i kreativan natječaj za izradu plakata Kap po kap na temu uštede vode. Festival, kojemu je zaštitni znak kornjača Terry, nudi i mnoštvo popratnih sadržaja i radionica, predavanja, izlete.

J.K.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala