Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Stiže Angry Birds animirani film?
Tvrtka Rovio koja stoji iza mega popularne igrice na kojoj je zaradila 42 milijuna $ nedavno je kupila i Kombo, najbolji finski studio za animaciju

Stiže Angry Birds animirani film?

Foto: rovio.com

Vjerojatno ste čuli za svjetski fenomen zvan Angry Birds u obliku igrice, koja se isprva pojavila za mobilne uređaje, a kako je stekla veliku popularnost, proširila se i na ostale platforme. Iza serijala igara Angry Birds stoji finska tvrtka Rovio koja je to sve skupa uspjela debelo unovčiti, a novonastala franšiza igara do sada je skinuta i preko 50 milijuna puta.


Rovio je napravio mudre poteze realizirajući dogovore s mnogim poznatim tvrtkama i brendovima poput animiranog filma "Rio",  za koji su napravili posebnu igricu nazvanu "Angry Birds: Rio" te reklamu za T-Mobile koja se prikazuje i kod nas (u reklami pratimo zabavno igranje njihove igrice, ali u stvarnom životu).



Rovio je isto tako ponudio niz plišanih igračaka koje osvajaju svijet, majice, privjeske, naljepnice itd. Prebacio se i na sve moguće igraće platforme, tako da se nemojte začuditi ukoliko kroz godinu dana počnete igrati Angry Birds na svojem televizoru ili mikrovalnoj pećnici.

Tvrtka je zaradila 42 milijuna dolara te je nedavno kupila Kombo, najbolji finski studio za animaciju. Kako navodi Peter Vesterbacka, glavni za marketing u Roviu, namjera im je umjesto da se udruže s već postojećom kompanijom za izradu animiranih filmova poput Pixara, napraviti cijeli film in-house. Vesterbacka je naveo kako su za njih najbitniji fanovi te njihov brand i zašto bi to dali nekome drugome u ruke.


Finalni proizvod neće biti gotov još podulje vrijeme, a nagađa se kako se radi o periodu od dvije do tri godine jer je projekt vrlo kompleksan. No, sigurni smo da će se u međuvremenu pojavljivati nove informacije iz stožera Rovia posebice uz njihov filmski pothvat.

 

L.M./MojTV

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala