Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Dolaze momci sa velikim palicama!
Poslije NBA, NHL-a i NFL-a , na programu ESPN America - Major League Baseball (MLB)

Dolaze momci sa velikim palicama!

Foto: PR Photos

Ne, ne morate ljubomorno pokrivati oči svojim odabranicama, obdarenost spomenutih momaka je isključivo u njihovoj sposobnosti da velikom brzinom i

Uz dužno poštovanje baseball entuzijastima u nekoliko hrvatskih klubova, najviše za popularizaciju baseballa u Hrvatskoj napravilo je - klađenje. Mnoštvo utakmica, gomila opcija na koje se može kladiti, relativno prihvatljivo vrijeme odigravanja (s obzirom da se radi o američkom sportu), brzo je proizvela mnoštvo eksperata koji redovito na svoje listiće dodaju New York Yankeeje i(li) Boston, iako niti jednu baseball utakmicu u životu nisu pogledali. Ne mora biti tako, ESPN America svakodnevno će nam nuditi utakmice i napokon će se hrvatsko pučanstvo moći bolje upoznati sa ovim prelijepim i za nas još uglavnom nepoznatim sportom.

Obiteljski sport

Od svih američkih sportova, baseball je najfamilijarniji. Baseball utakmice su pravi raj za prodavače fast fooda, igraju se svakodnevno, traju oko 3 sata i često ćete na utakmicama vidjeti čitave obitelji naoružane kapicama i dresovima svog tima, kako se guše obaveznim hot dogovima, kokicama i coca colama. Najveći mogući suvenir sa utakmice je uhvatiti lopticu koje udarači ispucavaju na sve strane stadiona, a budući se igraju serije utakmica, znači 3 ili 4 dana za redom dva tima igraju utakmicu svaki dan, znate i zašto se u baseballu vrte toliki novci.

Devetorica igrača, tko je najvažniji?

Ono što kladitelje najviše zbunjuje u baseballu je, kako je jedan dan favorit za pobjedu jedna momčad, a već drugi dan u susretu istih momčadi druga!? Tajna je u pitcherima, ili što bi naš narod rekao - bacačima. Oni su pola momčadi, startni bacači imaju status zvijezda, idola nacije, svi ih vole, ili mrze onda kad bacaju loše.

Tko će biti najbolji na kraju, tko ima najviše navijača?

Teško pitanje. 30 momčadi podijeljenih u dvije lige, Američku (14 momčadi) i Nacionalnu (16 momčadi), tijekom sezone svaka će odigrati 162 utakmice, što u totalu daje 2430 utakmica po sezoni! Favoriti su uglavnom uvijek isti, no iznenađenja su stalno prisutna.

New York Yankeeji, ili kako ih "obožavatelji" još zovu, Imperija Zla, najbogatiji su, imaju najviše navijača ali najviše ih i mrze. Boston Red Sox je pored NY Yankeeja najpopularniji klub, a rivalstvo između njih je slično rivalstvu navijača nogometnih klubova. Korijeni su u davnim vremenima, još kad su bogati Yankeeji "oteli" Bostonu legendarnog Babe Rutha i dokazali da novac možda ne može kupiti sve, ali najbolje igrače koji će osvajati titule, može. Od tada je odnos Bostona i NY Yankeeja prepun duboke, iskrene netrpeljivosti, pa mogli bi reći i mržnje. Ova dva kluba su svake godine pri vrhu kandidata za osvajanje "World Serie", kako se naziva finale MLB-a, ali stručnjaci ove godine najviše šanse daju ipak Philadelphiji, koja već duže vrijeme ima na okupu sjajnu momčad.

Kao i svake godine, iskočiti će i nekoliko momčadi iz drugog plana i jedno je sigurno, očekuje nas zanimljivih i zabavnih 7 mjeseci na ESPN Americi.

Z.M./MojTV

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala