Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


VIDEO: Kao dr. House osjeća bol, a kao Hugh Laurie pjeva o njoj
Malo je poznata činjenica da je jedan od najplaćenijih tv glumaca Hugh Laurie veliki fan američke blues glazbe

VIDEO: Kao dr. House osjeća bol, a kao Hugh Laurie pjeva o njoj

Foto: facebook.com

On je jedan od najplaćenijih televizijskih glumaca na svijetu, no duboko u duši i dalje osjeća tugu. Najpoznatiji kao doktor House, Britanac Hugh Laurie strastveno obožava američki blues, a sada je otišao korak dalje i izdaje vlastiti debitantski album.

Let them talk ime je albuma blues pjesama kojeg je po prvi prvi put izveo uživo prije nekoliko dana u malom baru u New Orleansu.

- U mojoj mašti, New Orleans je mjesto puno glazbe, romansi, sreće i očaja. Njegovi ritmovi udomaćili su se u mom nespretnom britanskom tijelu i čine me toliko sretnim i tužnim, u isto vrijeme. Volim ovu glazbu najbolje što znam - kaže Laurie.

Laurie kaže da je ljubitelj blues glazbe cijeli život, otkada je prvi put čuo Williea Dixona kako pjeva I can't quit you baby - Neugodno mi je reći da se ne sjećam gdje sam bio kada je ubijen John Lennon. No, sjećam se gdje sam bio kada je umro Muddy Waters - kaže.

Laurie je ranije zasvirao gitaru u nekoliko epizoda Dr. House-a, a čak je gostovao kao pijanist na albumu Meat Loafa Hang Cool Teddy Bear. Pojavio se i u videospotovima Kate Bush i Annie Lennox.

U očekivanju kritika na njegovu novu karijeru, glumac je prilikom izdavanja albuma priopćio - Nisam rođen u Alabami 1890. Nisam jeo kukuruznu kašu, obrađivao zemlju ili se vozio u kolima. Ja sam bijeli Englez iz srednje klase, koji otvoreno ometa glazbu i mit američkog Juga. Kao da to samo po sebi nije dovoljno loše, usto sam i glumac, jedan od onih koji ne mogu naći put kroz aerodrom bez dadilje - samokritičan je Hugh.

Album bi trebao izaći 9. svibnja.

J.K.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala