Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Danas počinje 8. izdanje ATP turnira PBZ Zagreb Indoors!
Čak 28 tenisača natjecat će se za nagradni fond od 450 000 Eura, a pobjednik upisuje dodatnih 250 bodova

Danas počinje 8. izdanje ATP turnira PBZ Zagreb Indoors!

U zagrebačkom Domu sportova, danas počinje 8. izdanje ATP turnira PBZ Zagreb Indoors. Zagrebački turnir od 2009. godine dio je ATP 250 serije turnira, čijim osvajanjem pobjednik dobiva 250 bodova. 28 tenisača natjecati će se za nagradni fond od 450 000 Eura, a ako je suditi prema listi natjecatelja, biti će to dobar turnir sa dosta atraktivnih imena.

Zagreb Indoors organizira se od 1996. godine, a te je godine, kao i 1997., pobjedu zabilježio najveći hrvatski tenisač Goran Ivanišević. Poslije 1997. dolazi do prekida, a treće izdanje turnir doživljava tek 2006. godine. Naravno kao i tada, tako i danas, nas najviše zanimaju oni za koje ćemo navijati, Hrvatice i Hrvati. Od predsjednika organizacijskog odbora zgođušnog Milana Bandića (nije Berlusconi, ali dobar je), tradicionalno prelijepih hostesa (Od Zagreba su samo Zagrepčanke ljepše), pa do neposrednih izvršitelja na terenu, tenisača.

Izgledni meč Ljubičića i "diva sa Šalate" - Karlovića

Naš najiskusniji tenisač Ivan Ljubičić 2. je nositelj i u 2. kolu čeka (nadajmo se) Diva sa Šalate, Ivu Karlovića, koji bi trebao u 1. kolu pobijediti Nijemca Daniela Brandsa. Valja podsjetiti da je Ljubičić bio pobjednik prvog izdanja PBZ Zagreb Indoorsa 2006., a slijedeće dvije godine igrao je (i nažalost gubio) finala. Ukoliko dođe do tog hrvatskog obračuna u 2. kolu, zanimljivo je spomenuti kako Ljubičić nikad nije pobijedio Ivu Karlovića. Oba međusobna susreta (na travi i na tvrdoj podlozi), Karlović je riješio u svoju korist.

Čilić brani titulu u Zagebu

Prvi nositelj i naš najbolji tenisač Marin Čilić, također je u 1. kolu slobodan i čeka pobjednika iz susreta Čeha Jaroslava Pospišila i Rusa Igora Kunjicina. Tko god mu došao, Marin ne bi trebao imati problema, Kunjicina je prošle godine u Indiji na sličnoj podlozi prilično lako riješio u 2 seta (6:4, 6:2), dok s Pospišlom nikad i nije igrao. Podsjetimo, Marin brani titulu u Zagrebu, prošle godine je u finalu sa 2:1 u setovima, pobijedio Michaela Berrera.

Na otvaranju, prvog dana turnira gledati ćemo sve boljeg Ivana Dodiga protiv šestog nositelja, Španjolca Marcela Grannolersa. U ždrijebu su još 3 Hrvata, Antonio Veić, Franko Škugor i Nikola Mektić, kojima je organizator dodijelio wild card.

Goran Ivanišević ipak neće nastupiti...

Organizatori su pripremili mnoga dodatna događanja, svakodnevne nagradne igre, te će gledatelji moći uživati a i sudjelovati u posebnim programima kao što su Champions' Day, Kids' Day, Players' Party i naravno Ladies' Day. Turnir nam je trebao ponuditi još jednu veliku senzaciju, od koje nažalost ipak neće biti ništa. Povratak Gorana Ivaniševića tenisu, gdje je trebao nastupiti u paru sa Marinom Ćilićem, no nesretni Goran se tradicionalno uspio ozlijediti, zatim dobiti i virozu, pa je ta atrakcija otpala prije nego navuče još i kugu i koleru.

1. meč dana od 17:00 svakodnevno će prenositi HTV 2, a 2. meč će preuzimati HRT PLUS od 19:00.

Z.M./MojTV

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala