Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Trijumf filma King's Speech s 12 nominacija za Oscara
Slijedi ga film "True Grit" s deset, dok su po osam nominacija zaradili "Inception" i "The Social Network"

Trijumf filma "King's Speech" s 12 nominacija za Oscara

Foto: PR Photos

Konačno je objavljena lista nominacija za prestižnu filmsku nagradu Oscar, čija će se svečana dodjela održati 83. put i to 27. veljače.


Kao što se i očekivalo, film "The Kings's Speech" uvjerljivo je zaradio 12 nominacija i iza sebe ostavio film "True Grit" s njih 10. "Inception" i "The Social Network",  koji je uspješno 'odradio' nedavno održane Golden Globe nagrade, oba su zaradila po osam nominacija. Slijede ih filmovi "The Fighter" i "127 Hours" s šest, nakon čega su se na listi našli i "Black Swan", "Winter's Bone" i "Toy Story 3" s po pet nominacija.


U kategoriji za najbolji film našlil su se: "Black Swan", "The Fighter", "Inception", "The King's Speech", "The Kids Are All Right", "127 Hours", "The Social Network", "Toy Story 3", "True Grit", "Winter's Bone".

U kategoriji za titulu najboljeg redatelja očekivano su uvršteni; Darren Aranofsky ("Black Swan"), David O. Russel ("The Fighter"), Tom Hooper ("The Kings' Speech"), David Fincher ("The Social Network") i braća Coen ("True Grit").



Za najbolju glumicu nominirane su: Anette Bening, Nicole Kidman, Jeniffer Lawrence, Natalie Portman te Michelle Williams, dok su se u borbi na najboljeg glumca našli Javier Bardem, Jeff Bridges, Jesse Eisenberg, Colin Firth, James Franco.


U kategoriji za najbolji animirani film našla su se samo tri filma i to: "How to Train Your Dragon", "The Illusionist" i "Toy Story 3".

Svečanu dodjelu u dvorani Hollywood Kodak Theatre-a u Los Angelesu voditi će mladi glumac James Franco, dok će mu partnerica biti Anne Hathaway, a mi ćemo se još morati strpjeti mjesec dana do konačnih odluka.

 

L.M./MojTV

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
  • #5
    0 0
    crnisokol crnisokol @ 26.1.2011. 20:04
    pogledao samo Inception, Toy Story 3 i How To Train Your Dragon  ...tako da ne mogu usporediti nominirane
  • #4
    0 0
    nocoslav nocoslav @ 26.1.2011. 19:17

    Obožavam psihološke trilere no ipak Black Swan me nije dojmio koliko sam očekivao, ali ga jako poštujem zbog zadnjih 10 minuta filma. Boksačje genijalan film koji je ukrao moju pažnju, odličan odnos komičnog i tragičnog, i odličan psihološki okvir irske obitelji. Inception super akcić, u birtiji se stalno s nekim možeš uključit u dijalog jerl na kraj Cobb spava ili ne, uglavnom svi su taj film pogledali. The Social Network dobar film ali izgleda da ameri malo previše pate na elitizam zato je valjda toliko hvaljen, Fight Club je uvjerljivo najbolji  Fincherov film (po mom mišljenju). True Grit mi je pojam od svih navedenih filmova. Odličan izbor glumaca, super dijalog, odličan humor a da ne kažem za poantu filma.

     Ostale nisam gledao no ovo je moje mišljenje za nominirane filmove. 

     P.S.

    ja sam valjda jednini koji ne gleda animirane filmove :/

  • #3
    0 0
    crnisokol crnisokol @ 26.1.2011. 17:20
    meni su i Toy Story 3 i How to Train Your Dragon dobri..iako mi je 'zmaj' malo bolji ipak :D
  • #2
    0 0
    bozoli bozoli @ 25.1.2011. 21:16
    Njaaaa... Black Swan mi je ostao najupečatljiv od velike većine ovih nominiranih. Ali ne razumijem taj Toy Story 3 (koji će zbog ove nominacije za best picture sigurno osvojiti best animated picture). Što je u tom crtiću? Ajde How to train your dragon, to je zaista cool crtani, nasmiješ se do suza dok ga gledaš. Ali Priča o igračkama? Really?!
  • #1
    0 0
    nocoslav nocoslav @ 25.1.2011. 20:22
    True Grit je moj favorit za najbolji film
Pogledaj sve komentare (5)
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala