Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Danas počinje hokejaški spektakl Arena Ice Fever!
Na četiri utakmice koje će se odigrati od 21. do 28. siječnja, očekuje se nevjerojatnih 15 000 gledatelja

Danas počinje hokejaški spektakl "Arena Ice Fever"!

Foto: MDV Press

Počinje "Arena Ice Fever", najveći hokejaški spektakl ikad organiziran na ovim prostorima. Došlo je vrijeme da se rekord od 12 000 gledatelja u sarajevskoj Zetri na olimpijskom finalu hokeja između Sovjetskog Saveza i Čehoslovačke, pošalje u ropotarnicu povijesti. Po mnogima najjača ekipa u povijesti hokeja, koju je predvodila slavna "KLM line" (Krutov, Larionov, Makarov), ustupiti će titulu najgledanijim medveščakovim zvijezdama, Robertu Kristanu, Prpiću, Filewichu.

Nevjerojatnih 15 000 gledatelja očekuje se na četiri utakmice, koje će se odigrati od 21. do 28. siječnja. No za vrijeme održavanja "Arena Ice Fevera" neće se igrati samo hokej. Brojne sportsko-zabavne priredbe i sadržaji pružit će posjetiteljima vrhunsku predstavu. Tako će se po prvi puta u Hrvatskoj organizirati "Red Bull Crashed Ice" kvalifikacije, najuzbudljivija zimska disciplina 21. stoljeća, utrka modernih gladijatora na izazovnoj stazi, gdje moraju kližući u punoj brzini voziti slalom između prepreka, preskakati prepone ili se provlačiti ispod njih.

"Arena Ice Fever" imati će i svoju društveno političku dimenziju. Dolazak na utakmice potvrdili su i gradonačelnici Beča, Villacha, Klagenfurta i Ljubljane te slovenski i austrijski ministri sporta. Nećemo prejudicirati, ali valjda će i oni popiti pokoju od 800 bačvi piva (24 000 litara) koliko se predviđa (i naručeno je) za ovih tjedan dana ledenog ludila.

Prva pa muška, utakmica protiv KAC-a

Vratimo se i onom oko čega se sve ovo događa, hokeju. Medvjedi će već prvu utakmicu u Areni imati izuzetno težak posao. Gostovanje vodeće momčadi EBEL Lige KAC-a iz Klagenfurta i nije loš izbor. Iako je KAC sjajna momčad, Medvjedi na svom ledu s njima uglavnom izlaze na kraj.

U posljednjih 5 zagrebačkih susreta, Medveščak je pobijedio u četiri (u svakome je zabio po četiri pogotka), no ono što muči trenera Douglasa Bradleya je ozljeda šake Miroslava Brumerčika. Na žalost, za prvu utakmicu u Areni, Slovak koji  brani i boje hrvatske reprezentacije, sigurno je otpao. I najbolji strijelac Medvjeda, Ryan Kinasewich, morao je otputovati u Kanadu zbog smrtnog slučaja u obitelji. No ima i dobrih vijesti, na led se vraćaju opravljeni  T.J. Guidarelli i Jonathan Filewich.

Bez obzira na rezultat, jedno je sigurno, dvorana će biti puna, raspoloženje i navijanje sjajno, a grad Zagreb i Medveščak napraviti će izvrsnu promociju i hokeja i grada.

Prvu utakmicu Medveščak - KAC, pogledajte danas na HTV 2 u 17:10.

Z.M./MojTV

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala