Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Video: Kontroverzni spot žestokog punk-benda Pankreas
Bend je u suradnji s hvaljenim redateljem Filipom Filkovićem snimio svoj prvi spot za pjesmu 'D.C. Biu'

Video: Kontroverzni spot žestokog punk-benda Pankreas

Foto: YouTube

Mladi i žestoki punk bend pod zvučnim imenom Pankreas (Tomislav Petrović, Marko Moguljak, Marko Karaula, Davor Klarić, Ivan Lelas) inspiraciju crpi i pronalazi u horror filmovima, glupim ljudima, sexu, serijskim ubojicama, alkoholu i plesu s vukovima. Pankreas je bend koji isključivo svira autorske stvari s brzim prepoznatljivim ritmom, žestokim hardcore punk i metal rifovima, kombiniranim s melodijama. Njihove pjesme govore o istini, nasilju, mržnji i tuzi, a jedna takva pjesma pod nazivom "D.C. Biu" dobila je i svoj video spot, ujedno i prvi (a zasigurno ne i zadnji) u potencijalnoj blistavoj karijeri benda.


Pankreas nije novi bend! Popularni su u krugovima fanova, a gaže odrađuju čak i u dijaspori. Mnogi su ih okrunili s komentarima kako se radi o novome Hladnom Pivu. Ironično, ali upravo su oni Hladnom Pivu bili predgrupa na jednom od njihovih koncerata.

Pjesma "D.C. Biu" za koju je snimljen i video spot, satirično je otpjevana na tzv. zagorskom slengu. Mračan, organski, na trenutke zastrašujuć i moralno upitan te izuzetno brz video spot, naglašava gotovo svaki pomak u zvučnoj podlozi pjesme. Bend je smješten u neobično tamnu šumu, kroz koju prosijava jak i ritmičan stroboskop. U pojedinim dijelovima pojavljuju se seksipilne, no na drukčiji način prikazane žene, koje se kroz tok video spota pretvaraju u svojevrsna čudovišta s pipcima, koji im izlaze iz glava. Frontmen benda kroz video spot pretvara se u zastrašujuće biće, a sve je prouzrokovano time što se jedna od tzv. žena-čudovišta pomokrila po licu frontmena te omogućila njegovu spomenutu transformaciju.


Mislite da je tu priči kraj? Nije, jer refrenska lirika i rima je ona koja se već nakon prvog slušanja odmah upamti, a glasi: "Di si biu, di si biu, s pizde sam vodu piu". Sve su ovo naznake za novu generaciju bendova. Oni koji su na samom rubu između umjetnosti i drukčijeg performansa, poput legendarnog benda Let 3, pokazali su to svojim prvim video spotom i hitom bend Pankreas. Za video spot, kao što se i vidi, utrošeno je dosta vremena, truda i sredstava. To se prvenstveno odnosi za formiranje šumskog okoliša te atmosfere, razrade protetičkih maski koje su se koristile u videu te post-produkcijski efekti, koji su na jedan nesvakidašnji način fiksirali video spot.


Redatelj ovog, zasigurno kontroverznog video spota je Filip Filković Philatz, poznatiji kao Porinom nominirani redatelj, čiji se radovi povezuju sa zvučnim imenima kao što su bendovi Vatra, Ramirez, DeTour, Lollobrigida te Ivana Kindl, Luka Nižetić, Gibonni, Natali Dizdar i drugi. Prošle godine pisalo se o kontroverznom video spotu za bend Ramirez koji je isto režirao Filković. Naime, spot je bio zabranjen na državnoj televiziji zbog tzv. prikazivanja vizualnog nasilja jer je frontmanu benda u spotu pištoljem propucana glava. Kao ostali razlozi za cenzuru i ne prikazivanje kontroverznog video spota navedeni su; korištenje opijata, prikazivanje oružja te pušenje cigareta.

 

L.M./MojTV

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Pogledaj sve komentare (9)
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala