Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Video: Parodija na trailer filma Dannya Boylea '127 sati'
U internet parodiji pod nazivom '127 sekundi', glavnom junaku ruka ostane zatočena u aparatu za čokoladice

Video: Parodija na trailer filma Dannya Boylea '127 sati'

Foto: PR Photos

Zasigurno ste čuli za vrlo hvaljeni, novi film Dannya Boylea, koji se proslavio filmovima "Trainspotting", "28 Days Later", "The Beach", "Sunshine" te Oscarom okrunjeni "Slumdog Millionaire". Za svoje stilizirane filmove, koji su autorski okrenuti prema centralnim likovima, Boyle je nagrađen Oscarom za najboljeg redatelja 2009. godine. On ne koristi dokumentaristički pristup prikazivanju priče, već vrlo uspješno ubrizgava autentičnost događaja i prikazuje ih tako da ih možete osjetiti kao da ste tamo i prisutni.

Njegov novi film, adaptacija je knjige Arona Ralstona, koji u knjizi opisao svoje preživljavanje dok je bio zarobljen u kanjonu. Ralson je bio zatočen "127 sati", što je ujedno i naziv Boyle-ovog filma. Jedna od prijelomnih situacija u filmu s Jamesom Francom u glavnoj ulozi, zbog kojih Ralston ostaje zatočen, je veliki kamen koji mu padne na ruku u 20. minuti filma. To je ujedno i tren kada se pojavi i naslov filma. Od tog trenutka, većina radnje događa se u klaustrofobičnom prolazu, gdje se Ralston bori, kako bi preživio tih "127 sati". Jedna od brutalnijih scena u filmu je ona kada si Ralston amputira ruku, zbog koje ljudi diljem svijeta izlaze iz kina ili padaju u nesvijest.



Kako je vijest o toj sceni obišla svijet i postala trend, mnogi su počeli raditi parodije u obliku slika i videa. Jedan od njih je i stanoviti DrCoolSex, kojem je hobi raditi lažne foršpane za različite filmove. Parodirajući na "127 sati", DrCoolSex je napravio svojevrsni uradak pod nazivom "127 sekundi". Parodija je u tome da glavni lik dolazi do aparata s čokoladicama, ubaci kovanice, ali čokoladica ostane zaglavljena. Lik odluči gurnuti ruku unutra te ju pokuša izvući van, no tu nastaje problem, ruka mu ostane zatočena u aparatu.

 

L.M./MojTV
 

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
  • #1
    0 0
    aya aya @ 11.12.2010. 1:22

    Ne znam da li je jadniji sam kvazi-uradak ili članak koji je posvećen istom.

    Parodijom se u teoriji filma parodijom označava vrsta zabavnog, komercijalnog filma koji na komičan i podsmješljiv način oponaša neko drugo, ozbiljno filmsko ili drugo umjetničko djelo, obično tako što zadržava oblik i formalne odrednice djela koje parodira, a u njih unosi nov, komičan sadržaj.

    Nastavno, postavlja se pitanje granice dobrog ukusa parodiranja filma (trailera), koji se zasniva na istinitom tragičnom događaju (kako autora clipića, tako i onoga koji mu je člankom posvetio pažnju), a da pritom uopće ne treba sumnjati da se takav uradak zasigurno ne može svrstati u parodiju.

     

Pogledaj sve komentare (1)
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala