Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Zvijezda Inceptiona najtežu ulogu odradila iza kamere
Ken Watanabe za CNN je progovorio o životnoj borbi - film mu je pomogao da preboli leukemiju

Zvijezda Inceptiona najtežu ulogu odradila iza kamere

Foto: PR Photos

JEDNA od zvijezda ovoljetnog holivudskog hita Inception, Ken Watanabe, živi svoj američki filmski san. Karijeru je započeo kao kazališni glumac u Japanu, gdje se probio televizijskim i filmskim ulogama.

Najčešće su to bile povijesne drame u kojima je utjelovio japanske ratnike, ili zagonetne negativce u akcijskim ostvarenjima. No, malo ljudi zna da je najtežu borbu ipak odradio daleko od kamere, kada su mu u 29. godini otkrili da boluje od leukemije. Nasreću, uspio je odraditi posao na filmu i dok je primao terapiju. No, opaka bolest vratila se opet, nakon pet godina. I kao da ga je dodatno osnažila u želji da dođe do glumačkog vrhunca.

"Kada sam se ponovo razbolio, smatrao sam da moj život neće imati smisla ako se ne vratim kao glumac. Za mene je to bilo poput dužnosti. Na taj način sam se suočio s mojom situacijom", ispričao je Watanabe u intervjuu za CNN.

"Dobra stvar u cijeloj priči je to što sam imao vremena razmisliti o svom životu, stati i osvrnuti se. Mogao sam vidjeti na koji način se povezujem s društvom. Imao sam prilično mutnu sliku o samoj glumi, sve do tada... Shvatio sam da se možemo povezati s društvom zato jer postoji publika koja gleda naša djela."

S publikom diljem svijeta povezao se u Posljednjem samuraju, uz Toma Cruisea 2003. godine. To je proširilo horizonte japanskog glumca.

"Bio je sjajan osjećaj, u trentuku kada sam mislio da sam dosegao limit, Hollywood mi je pokazao da limita nema."

Danas, u 50. godini života, Watanabe snima  filmove u Japanu. Nakon nominacije za Oscara za ulogu u Posljednjem samuraju, u Hollywoodu je ostao kroz uloge u filmovima Clinta Eastwooda, Pisma s Iwo Jime i Batman Begins.

Globalno je njegova uloga ojačala, a nova borba je - bijeg od ponavljanja.

"Kao japanski glumac želim raditi sa što više glumaca i redatelja, koji imaju drugačije talente. Nacionalnost je najmanje bitna. Želim različitost, nove izazove."

Moj TV

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala