Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


SP 2010 Najava: Nizozemska - Danska, Japan - Kamerun, Italija - Paragvaj
Danas će u Africi prvu utakmicu odigrati aktualni svjetski prvaci, Italija

SP 2010 Najava: Nizozemska - Danska, Japan - Kamerun, Italija - Paragvaj

13:20 Nizozemska - Danska

Natjecanje u skupini E nastavlja se sudarom koji bi mogao biti vrlo zanimljiv. Svijet se ovih dana uzvrtio oko Arjena Robbena, Bayernovog čovjeka odluke, sve je podređeno njegovom oporavku.

Nizozemci tradicionalno pucaju visoko, ovaj put (ali s Robbenom) možda su konačno spremni izliječiti komplekse. Njihov napad trebao bi predvoditi Robin Van Perise, ostaje vidjeti što može napraviti još jedan topnik sklon ozljedama.

Van Marwijk suvereno ih je doveo do SP-a, ali kvalifikacije su i Danci odradili besprijekorno. Iza sebe su ostavili Portugalce i Šveđane. Danas će na Soccer Cityju Danci istrčati bez imperativa, oni su svjesni gdje moraju tražiti svoju šansu. A to nije u ovoj utakmici.

15:50 Japan - Kamerun

Kamerun i Japan već na startu igraju možda i svoju ključnu utakmicu u skupini. Ako žele i pomišljati na prolaz, trebali bi utržiti bodove na na Free state stadionu u Bloemfonteinu.

Borba za drugo mjesto trebala bi biti zanimljiva, Kamerun polaže velike nade, predvođen ponajboljim napadačem današnjice, Samuelom Eto'om.

On je uvijek bio raspoložen za reprezentaciju. Iako Kamerun u pripremama nije blistao, još uvijek izgledaju bolje od Japana. No, azijci su već pokazali da će letjeti terenom na ovom prvenstvu. Uostalom, upravo je Tuli Tanaka slomio ruku Didieru Drogbi u prijateljskoj utakmici...

20:20 Italija - Paragvaj

Vjerojatno s nikad lošijom reprezentacijom od 1986. godine, svjetski prvaci u Cape Townu kreću u obranu naslova. Zanimljivo, i tada su Talijani branili naslov osvojen 1982, ali bili su miljama daleko. Marcello Lippi, čovjek koji je Azzure vodio do titule u Njemačkoj, ne osvrće se na kritike o destruktivnoj igri i odabiru igrača koji na istome temelji.

On vjeruje u spoj mladosti i iskustva, iako Talijani izgledaju potrošeno, nemoćno.  Do sada su se s Paragvajem susreli dva puta i oba puta su slavili. No, to su susreti iz daleke prošlosti; 1950. u Brazilu Italija slavila 2:0, a u prijateljskoj utakmici 1998. godine 3:1.

Ekipa Paragvaja izuzetno je zanimljiva. Upravo su oni obilježili prvi dio kvalifikacija CONMEBOL zone, a plasirali su se kao treći - bolji su bili tek Brazil i Čile. Zanimljivo, u vrhu napada Paragvaja igra Lucas Barrios, rođeni Argentinac koji je tek prije nekoliko mjeseci uzeo paragvajsko državljanstvo.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala