Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


SP 2010 Najava: Alžir - Slovenija, Srbija - Gana, Njemačka - Australija
Danas će prve utakmice odigrati naši susjedi, a vidjet ćemo i kako Njemačka funkcionira bez Ballacka

SP 2010 Najava: Alžir - Slovenija, Srbija - Gana, Njemačka - Australija

13:30 Alžir - Slovenija

Netom nakon ždrijeba i Slovenija i Alžir izrazili su zadovoljstvo činjenicom da u prvom kolu igraju međusobno, jer jedni druge doživljavaju najvećom šansom za startna tri boda koja bi trebala poslužiti kao veliki korak prema osmini finala. Alžirci, inače 30. reprezentacija s Fifine ljestvice, izabranicima Matjaža Keka suprotstavit će se s klasičnih 4-4-2, s radnom momčadi bez prevelikih zvijezda.

U Polokwaneu danas možemo očekivati taktičko nadmudrivanje Keka i njegovog kolege Rabaha Saadanea, vjerojatno i utakmicu s ne pretjerano velikim brojem golova, tim više što je objema reprezentacijama obrana najjači dio momčadi. Najveća prijetnja Slovencima bit će najbolji topnik od aktivnih igrača, 35-godišnji Rafik Saifi, napadač Istresa, koji je do sada zabio 19 golova za Alžir, a ne trebaju Kekovi igrači zaboraviti ni na Abdelkadera Ghezzala iz Siene.

Alžirci su u posljednjih mjesec dana odigrali dvije prijateljske utakmice - pobijedili su Ujedinjene Arapske Emirate s minimalnih 1:0 nakon što su ih prethodno Irci razbili s 3:0 u Dublinu. Slovenci su u svoja dva prijateljska susreta lagano slavili protiv Katara i Novog Zelanda u Mariboru, a kako danas, tako će i u ostatku turniru njihove glavne uzdanice biti igrači koji su i iznijeli glavni teret u kvalifikacijama - vratar Handanovič, veznjaci Kirm i Koren te Milivoje Novakovič u vršku napada, kojem će društvo praviti heroj Dežele Zlatko Dedič iz Bochuma, čiji je gol Rusima u dodatnim kvalifikacijama odveo Slovence u JAR.

16:00 Srbija - Gana

Prije nego što su ozljede počele zadavati glavobolju njemačkom izborniku Joachimu Lowu, Gana i Srbija nominalno su bile označene kao reprezentacije koje bi se trebale potući za drugo mjesto, iza Elfa koji gotovo nikad ne kiksa u skupini. Što se tiče ozljeda, niti Ganci nisu imali nešto više sreće jer im je otpao najbolji igrač, alfa i omega reprezentacije Michael Essien. Na prošlom Svjetskom prvenstvu Gana se pojavila prvi put, i odmah stekla brojne poklonike nogometom u kojem nije bilo respekta prema nikome.

U nedostatku Essiena najveći adut protiv Srba bit će im - Srbin. Ako itko može Ganu odvesti u drugi krug, za što bi preduvjet bila današnja pobjeda, onda je to Milovan Rajevac, 56-godišnji izbornik Crnih zvijezda koji će pokušati skresati krila Orlovima. Srbi su bili iznenađenje kvalifikacija tek nekoliko uvodnih kola, dok njihova kvaliteta nije izašla na vidjelo na gostovanjima kod Rumunja i Litvanaca.

Radomir Antić preuzeo je prije dvije godine demoraliziranu momčad, vratio Dejana Stankovića i stvorio ekipu koju danas mnogi vide kao "dark horse" prvenstva. Uz sjajnu obranu i vrlo dobar vezni red, najslabija će karika biti vrh napada gdje će Orlovi previše ovisiti o igračima koji nisu nikakva svjetska klasa (Žigić, Pantelić, Jovanović). Pobjednik današnje utakmice gotovo sigurno će se plasirati među 16 najboljih na turniru, stoga ne treba posebno naglašavati važnost uloga u pretorijskom okršaju.

20:30 Njemačka - Australija

Ozljeda Michaela Ballacka drastično je umanjila izglede Nijemaca u Južnoj Africi, ali veliku će grešku napraviti sve reprezentacije koje podcijene Lowovu družinu. Izostanak Ballacka utjecat će na igru Nijemaca, ali ulogu Chelseajeva veznjaka preuzet će Bastian Schweinsteiger, koji je imao odličnu sezonu u finalistu Lige prvaka Bayernu. I prije osam godina, uoči Svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, nitko nije spominjao Nijemce da bi mogli daleko pa su tek u finalu poklekli od Brazila.

Za razliku od uobičajene prakse, ovoga će puta na golu Njemačke stajati mladi vratar, Schalkeov Manuel Neuer, koji će biti pod velikim pritiskom. Prvi nastup u JAR-u imat će večeras protiv Australaca, objektivno najslabije reprezentacije u skupini D. Aussies imaju sličnu reprezentaciju kao u Njemačkoj 2006., ali četiri godine iskusniju i upravo to vide kao svoju uzdanicu protiv Njemačke na startu turnira. Kewell je zdrav, u ekipi je i Cahill i to su dva igrača čije će pokrivanje biti prva zadaća Lowa, koji će danas biti na velikom testu.

 

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
  • #2
    0 0
    franz franz @ 13.6.2010. 23:17

    Odlična tekma, Njemačka je pokazala kako se igra dobar nogomet,ali razbila i snove onih koji su mislili da su ne pripremljeni i dovoljno organizirani, nadam se da će biti učinkovita jednako i protiv repke Srbije... hahhaha

  • #1
    0 0
    marusijo marusijo @ 13.6.2010. 18:18
    Jako mi je žao ali imate krivi rezultat utakmice Srbija-Gana.
Pogledaj sve komentare (2)
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala