Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


SP 2010 Najava dana: Južna Afrika - Meksiko, Urugvaj - Francuska
Meksiko je u prednosti protiv domaćina, što se ne bi moglo reći i za Francuze

SP 2010 Najava dana: Južna Afrika - Meksiko, Urugvaj - Francuska

16:00 Južna Afrika - Meksiko

Za momčad Južne Afrike nema boljeg stagea za izlazak iz nogometne anonimnosti od domaćeg terena. Alberto Parreira, čovjek je velikog iskustva; bit će ovo peta njegova momčad na Svjetskom prvenstvu, a ima i naslov prvaka s Brazilom 1994. godine. Popularna Bafana Bafana svoj treći pokušaj na svjetskoj nogometnoj sceni započet će protiv ekipe Meksika.

Na Soccer City stadionu sudit će im uzbekistanski sudac Ravshan Irmatov, i bit će zanimljivo vidjeti što objektivno slabiji domaćini, nošeni velikim podsretkom s tribina, ali i bez Bennyja McCarthyja, kojeg je izbornik izostavio zbog loše forme, mogu napraviti protiv ekipe koja po 14. puta nastupa na SP-u. Također, ostaje vidjeti hoće li Fifa nastaviti tradiciju i domaćinu omogućiti "adekvatno" suđenje.

U dosadašnjim susretima Južna Afrika jednom je svladala Meksiko, koji pak ima dvije pobjede, uz bolju gol razliku (9:4). Meksiko je trofejna momčad koja od 1994. godine nije propustila nijedno SP. Vodi ih iskusni Javier Aguirre, koji je momčad preuzeo nakon lošeg starta Svena Gorana Erikssona na početku kvalifikacija. Najjača karika Meksika je 37-godišnji Blanco, produžena Aguirreova ruka na terenu. Tu je i stoper Barce Rafa Marquez, ali i niz mladih igrača, koji sanjaju uspjeh iz 1970. i 1986. godine, kada su se plasirali u četvrtfinale. Bit će to izuzetno zanimljiva utakmica, veliki izazov za obje ekipe na otvaranju SP-a.

20:30 Urugvaj - Francuska

U ovom trenutku, zbog slabih izvedbi Francuske u pripremnom periodu, Urugvaj se u prvoj utakmici SP-a želi naviknuti na bodove. Izbornik Tabarez bio bi zadovoljan barem jednim, no zbog odličnih izvedbi nosećih igrača tijekom sezone, Urugvaj je pun samopouzdanja i protiv svih cilja na pobjedu. Forlan, Luis Suarez, Diego Lugano, neka su imena na kojima temelje svoj optimizam.
 
Osvajač prvog svjetskog prvenstva 1934. propustio je Njemačku 2006., te su posljednjih godina sve podredili uspjehu u Južnoj Africi. Gotovo stalni sudionici SP-a, Francuzi, u pripremnom periodu morali su čestitati čak i Kini, no izbornik Domenech ponavlja da će Francuska biti spremna na SP-u. Puno očekuju od Riberya, na zalazu karijere još jednom dojam želi ostaviti Thierry Henry, imaju iskusnu i kvalitenu momčad.
 
Čudljivi Domenech smatra Francusku snažnijom bez najskupljeg igrača Karima Benzeme, kojeg nije poveo u JAR zbog loše forme. Mnogi dijele dojam da Francuska s njim neće daleko. Ta će dva protivnika snage odmjeriti na Green Point stadionu u večernjem terminu, sudit će Japanac Yuichi Nakamura.
Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala