Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Dora 2010 - Finale
Grupa Feminem sa svojom pjesmom "Lako je sve" pobijedila je u izboru za pjesmu koja će Hrvatsku predstavljati na Eurosongu u Oslu

Dora 2010 - Finale

Piše: Katarina Hrgović

Završila je i 18. Dora - Izbor hrvatske pjesme za Pjesmu Eurovizije. Uz najboljih osam skladbi iz polufinalne večeri (prema glasovima gledatelja), u finale je ušlo i osam skladbi koje su se izravno plasirale:

1. AliBi - "Prvi pogled"
2. Franka Batelić - "Na tvojim rukama"
3. Marta Kuliš - "Preporođena"
4. Tihomir Kožina - "Za koga si se čuvala"
5 . Žiga i ŽVS Druge - "Blagdani"
6. Sabrina - "Golu si me skinuo"
7. Viva - "Zadnja kap života"
8. Đani Stipaničev - "Nek nam bude lijepo"

Pjesme koje su plasman u finalu izborile u jučerašnjem polufinalu su:

1. Doris Teur: Ti me ne zaslužuješ
2. Franko Krajcar i Indivia: Jobrni je jobrni
3. Klapa Iskon – Vrime za kraj
4. Feminnem – Lako je sve
5. Guliano – Moja draga
6. Valungari – Vol or ne vol
7. Swing Mamas – Trio Tulipan
8. Carla Belovari – Sada osjećam to

Iako su pobjednica jučerašnjeg polufinala, Doris Teur, i mlada nada hrvatske glazbene scene, Franka Batelić, bile favoritkinje ovog natjecanja, publika je najviše glasova poklonila grupi Feminnem koja će nas predstavljati na Eurosongu koji se ove godine održava u Oslu. 

Dark horse - Franka Batelić, nije bila ni blizu pobjede, a istini za volju, nije je ni zaslužila

Posljednjih nekoliko godina Dora je osjetno izgubila na kvaliteti, što se uostalom moglo vidjeti i po pobjednicima ovog natjecanja, te je pola nacije nerijetko sa melankolijom komentiralo kako žali za dobrim starim vremenima kada smo na Eurosong slali pjesme koje su "nešto i vrijedile". 

Trećeplasirani Valungari jedni od rijetkih s neprežvakanom pjesmom

Držalo se da će ove godine stvar sjesti na svoje mjesto, no po završetku natjecanja jasno je da nastavljamo tradiciju izabiranja solidnih pjesama solidnih izvođača koji entuzijastično misle kako će i u Europi zabilježiti uspjeh kojeg su osvojile u Lijepoj Našoj. Ako je ovo sve što hrvatska glazbena scena ima za ponuditi, loše nam se piše.

Feminnemkama je ovo treći pokušaj osvajanja Dore, a curama se ove godine ostvarila želja da nakon BiH koju su 2005. godine predstavljale na Eurosongu, ove godine na pozornicu u Oslu izađu pod hrvatskim bojama.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
  • #14
    0 0
    jua jua @ 9.3.2010. 20:50

    ajme ona dva, ne da su bili neusklađeni nego ovaj drugi kao da je voki-tokijem iz marsa dovršavao ovom stih

    a najtužnije mi je bilo što jobni je jobrni pokupili većinu glasova od žirija i dosta od "publike", wtf. ljudi, jel imate uši

  • #13
    0 0
    Pametnjakovic pametnjakovic @ 9.3.2010. 20:27

    Meni su sve pjesme bile bullshit a kad sam čuo onu grupu neznam kako se zove neka dva "repera" i neka cura u crvenom gore je navedeno, pjevaju isto amateri neki, a ona jobrni je jobrni ahahahahah umal zaplako nisam !

    (Ne budi kompleksan, nisam ti ja za toga )

  • #12
    0 0
    Mala_Vila mala_vila @ 9.3.2010. 16:55
    hahahahaha..... jooooooj da, pa to sam zaboravila, sabotirali su ju. I mene svaki dan facebook sabotira u učenju, ali neću zato past 4. razred i okolo srat kako mi je fejs kriv (dobro, neću past 4. raz)
  • #11
    0 0
    jua jua @ 8.3.2010. 19:14

    joooooj pa kaj nisi čula, brižnu su sabotirali =)

    trebala je kao imat neki vatromet kojim je kanila "pomesti" sve ostale

    svašta O.o =) 

  • #10
    0 0
    Mala_Vila mala_vila @ 8.3.2010. 18:28
    Kako god, moram se složit sa jelenom, barem nas neće sramotit. Nije baš da se imalo između čega birat.... Jedna stvar (od mnogih) koja mi se ne sviđa je bila "klapa" Iskon, mislim, nije loša pjesma, ali to nije klapa, bolje da su se nazvali grupa Iskon, nego klapa, to je previše komercijalizirano da bi bila klapa...ako se netko ne slaže - žao mi je - i sama pjevam u klapi i znam kako to izgleda... ono nije bilo ni blizu... ali ajde - pjesma im je bar ok...Vidila sam da se Franka kao nešto izdvajala kao neki favorit. Ja ju iskreno ne preferiram previše jer mi izgleda malo prepotentno, a i, istini za volju, nije ni da je baš nešto otpjevala ovu pjesmu na Dori (inače pjeva puno bolje) - bit će da je to od treme.
Pogledaj sve komentare (14)
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala