Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Hrvatska popušila holivudski spektakl Roba Cohena?
Čini se kako se slavnom redatelju zgadila Hrvatska i njezina birokracija zbog čega odlazi snimati u Mađarsku

Hrvatska popušila holivudski spektakl Roba Cohena?

PIŠE: Katarina Hrgović
 
Proslavljeni američki redatelj Rob Cohen navodno će otkazati snimanje svog najnovijeg uratka "Medieval" koji se u Dubrovniku, Splitu, Solinu i Trogiru prvo trebao snimati u travnju a potom i studenom te će snimanje prve klape preseliti u Mađarsku. 
 
Nakon obilaska potencijalnih lokacija, filmska se ekipa krajem prošloga tjedna okupila na "oproštajnoj večeri" u splitskom restoranu “Arkada” s koje su procurile informacije o mogućem otkazivanju projekta, prenosi Slobodna Dalmacija.
 
Prvi problemi pojavili su se zbog nemogućnosti nekih osoba glumačke postave, odnosno Seana Conneryja i Antonia Banderasa, da početkom ljeta dođu na snimanje filma zbog drugih angažmana. Potom se ispostavilo kako u Mađarskoj, gdje će se također snimati jedan dio trilogije, dan snimanja košta 160 tisuća dolara, dok samo jedan dan snimanja u Hrvatskoj košta Cohena oko 250 tisuća dolara. 
 
 
Osmi toga, Cohen navodno vodi bitku i sa financijerima "Medievala" zbog njihovih inzistiranja na zvjezdanom paru Angelina Jolie - Brad Pitt kao nositeljima filma u kojemu on želi sedam ravnopravnih uloga. Kap koja je prelila čašu je naše vrlo Ministarstvo kulture koje navodno nije reagiralo na zanimanje Roba Cohena za rad u Hrvatskoj. 
 
Sve to nagnalo je Roba Cohena i njegovu filmsku ekipu da snimanje filma iz "problematične" Hrvatske u potpunosti prebaci na lokacije u Mađarskoj koja je “skidanjem” cijena Česima otela već niz hollywoodskih produkcija.
 

 

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Pogledaj sve komentare (1)
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala