Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Ben Foster je Jan Žižka, stvarni češki ratnik
Predstavljen je trailer za epski film "Medieval", o kraljevima, ratnicima, vjeri i političkim uvjerenjima

Ben Foster je Jan Žižka, stvarni češki ratnik

Epski film o kraljevima, ratnicima, vjeri i političkim uvjerenjima, Medieval, danas je dobio prvi službeni trailer. U ovom filmu vjerska uvjerenja i politički interesi isprepliću se, a jedan je ratnik primoran preispitati vlastita uvjerenja nakon što krene na opasnu misiju.

Ben Foster nalazi se u ulozi Jana Žižke, stvarnog češkog generala i vođe husita, najznamenitijeg vojnog organizatora radikalnog krila husitskog pokreta iz 15. stoljeća.

Službeni sinopsis filma otkriva detalje radnje:

Nadahnuto istinitom pričom o Janu Žižki, jednom od najvećih ratnika u povijesti. Nakon smrti vladara, Sveto Rimsko Carstvo rapidno pada u kaos dok se zaraćena braća kralj Wenceslas od Češke i kralj Sigismund od Mađarske bore za kontrolu nad praznim prijestoljem. Odvažan i pravedan vođa plaćenika Jan Žižka (Ben Foster) od Lorda Boresha (Michael Caine) dobije zadatak oteti Lady Katherine (Sophie Lowe), zaručnicu moćnog Lorda Rosenberga (Til Schweiger), kako bi zaustavili njegov uspon ka moći uz korumpiranog kralja Sigismunda.

Jan vjeruje kako su kraljevi Božja desna ruka te ih se mora poštivati i slušati bez obzira na sve. Kako se Katherine nađe usred opasne političke igre između dva monarha, Jan se počne zaljubljivati u njen snažan duh i odlučnost da spasi ljude. U hrabrom pokušaju da ju oslobodi, on se bori s vojskom pobunjenika, kako bi se izborili protiv korupcije, pohlepe i izdaje među onima koji se bore za moć. Jan shvati kako će sudbinu Carstva odlučiti njegova ljubav prema Lady Katherine i da njegova sudbina ne leži u rukama kraljeva, već u rukama njegovih vlastitih ljudi.

Redateljsku palicu filma Medieval drži češki filmaš Petr Jákl, a film bi se u kino dvoranama trebao naći 9. rujna ove godine.

M.M.K.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala