Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


U Dubrovniku i Splitu snimat će se holivudski spektakl
Redatelj Rob Cohen sa snimanjem svog krimi-avanturističkog spektakla "Medieval" započinje u travnju

U Dubrovniku i Splitu snimat će se holivudski spektakl

Poznati holivudski redatelj Rob Cohen uskoro dolazi u Hrvatsku zajedno sa svojom mnogobrojnom filmskom ekipom s kojom će u Dubrovniku i Splitu snimati svoj novi film. Teren za nadolazeće snimanje nedavno je posjetio i potpredsjednik filmske kompanije 20th Century Fox, Michael Heard, koji je otkrio kako će na snimanje tog filma na našim prostorima utrošiti 17 milijuna dolara. 

 
"Planiramo napraviti nešto uistinu posebno, želimo dovesti velika filmska imena u Dubrovnik, želimo promovirati i Hrvatsku i Dubrovnik, kao i unaprijediti hrvatsku filmsku industriju. Ovo je vrlo skup projekt, samo jedan dan snimanja u Hrvatskoj košta nas oko 250 tisuća dolara, a prema našim procjenama, u Republici Hrvatskoj planira se potrošiti oko 17 milijuna dolara", rekao je Heard. 
 
 
Radnja ovog filma "Medieval" kriminalističko-avanturističkog žanra smještena je u srednjem vijeku čemu će izvrsno poslužiti dubrovačke zidine i splitska palača pa bi, ako uzmemo u obzir kakvu je popularnost trilogija "Gospodar prstenova" donio Novom Zelandu, i u ovom slučaju mogli očekivati barem približno sličan efekt, odnosno "boost" hrvatske ekonomije, turizma i filmske industrije.
 
100 milijuna dolara, 500 statista i 500 hotelskih soba
 
Snimanje filma, čiji je budžet oko 100 milijuna dolara, na našim će prostorima trajati mjesec i pol dana, pa se očekuje da će u to vrijeme Hrvatsku posjetiti i neke od holivudskih zvijezda, a kako pregovori još traju i kasting nije održan, još se ne zna tko će u ovom filmu nositi glavne uloge. 
 
Da se zbilja radi o spektaklu svjedoči i podatak da će se samo u Dubrovniku za potrebe snimanja angažirati čak 500 statista, a snimanje započinje krajem travnja i početkom svibnja. Što se tiče snimanja u Splitu, ono će se odvijati nakon završetka sajma nautike, Croatia Boat Showa, zbog toga što su svi hoteli u tom gradu i u to vrijeme pretrpani, pa neće biti mjesta za mnogobrojnu ekipu koja je, pak, rezervirala više od pet stotina soba.
 
Snimanja od 23. travnja do 10. svibnja odvijat će se u splitskoj gradskoj jezgri i to isključivo noću, dok će se pauza od snimanja na zahtjev gradskih čelnika napraviti 6. i 7. svibnja zbog proslave zaštitnika Splita, Svetog Duje.
Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Pogledaj sve komentare (1)
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala