Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Vijeće odlučilo: Nova TV i RTL prekršile su zakon
"Trenutak istine", ali i serije "CSI" i "Kosti" nepodobne su za udarni termin, odlučilo je Vijeće za elektroničke medije

Vijeće odlučilo: Nova TV i RTL prekršile su zakon

Vijeće za elektroničke medije utvrdilo je kako je Nova TV prekršila zakon jer je emisiju "Trenutak istine" emitirala u neprimjerenom terminu za maloljetnike, a istu je stvar napravila i s reality showom "Gotovčevi".

 
"Nova TV programske sadržaje Trenutak istine i Gotovčevi emitira u neprimjerenu terminu te na taj način krši odredbe Zakona o elektroničkim medijima i Pravilnika o načinu postupanja nakladnika televizijske djelatnosti radi zaštite maloljetnika", piše u priopćenju Vijeća.
 
 
Temeljem te odluke Novoj TV naređeno je da spornu emisiju prikazuje u primjereno vrijeme za to, odnosno da "Trenutak istine" iz udarnog termina prebaci na onaj iza 22 sata. S Nove TV kratko su poručili da će poštovati odluku Vijeća, iako i dalje smatraju da sav svoj program emitiraju sukladno Zakonu o elektroničkim medijima.
 
Osim Nove TV na tapeti i RTL Televizija
 
Detaljnom analizom Vijeće za elektroničke medije ustanovilo je da osim Nove TV Zakon krši i RTL Televizija koja u udarnom terminu prikazuje serije CSI Las Vegas, CSI New York, CSI Miami te Kosti. Baš kao i Nova TV, RTL Televizija navedene će serije najkasnije u roku od tjedan dana morati prebaciti u termin iza 22 sata. Na ovu odluku čelnici RTL-a su reagirali malo žešće jer smatraju da nisu prekršili Zakon.
 
"Iznenađeni smo stavom Vijeća za elektroničke medije. Mišljenja smo da emisije poput CSI-ja i Kostiju ne mogu ugroziti mentalni ili moralni razvoj maloljetnika, te je gotovo nevjerojatno da se svjetski nagrađivane serije kažnjavaju jednakom mjerom kao emisije poput Gotovčevih i Trenutka istine", stoji u priopćenju sa RTL Televizije.
 
 
"U konačnici, određivanje vremena prikazivanja je u domeni uredničke odgovornosti nakladnika, a ne Vijeća. Također je zanimljivo da se nakon godina prikazivanja CSI franšize u udarnom terminu i na javnoj televiziji tek sada primijetila neprimjerenost termina emitiranja", zaključuje uprava RTL-a.
 
 
Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
  • #4
    0 0
    aya aya @ 14.11.2009. 0:07

    Vjeruj mi, prijatelju magare, ja sam redovna gledateljica Animal Planeta. A za dušu gledam i History i NG, ponekad se nađe nešto dobro i na Discoveryju.

    Ali, ljute me naši programi - ima 2,3 dobre serije i sada ih misle maknut u noćne sate (iako ja idem spat oko2, ali ipak...).

  • #3
    0 0
    marran marran @ 13.11.2009. 20:33
    Potpuno se slazem s ayom. Vijecu bi bilo pametnije da zabrani odvratne reklame o probavi i kakici, bar u vrijeme rucka ili vecere.
  • #2
    0 0
    aya aya @ 12.11.2009. 21:52

    Tko sjedi u tom vijeću? To je glupost! Barem što se RTL-a tiče.

    Trenutak istine je totalna glupost i maloljetnici je ne bi trebali gledati samo iz razloga da ne oglupave, no CSI-evi i Kosti nepodobni? Po čemu? Pa svaki drugi film ima više nasilja, a da ne kažem sexa, od spomenutih serija, koje su ujedno i jedine gledljive na domaćim programima (od kada je prestalo emitiranje novih epizoda Uvoda u anatomiju i Kućanica).

    I kaj sad - čekat ćemo do 23 sata da počnu serije? Glupost, glupost, glupost !!!!! 

  • #1
    0 0
    kon kon @ 12.11.2009. 18:53
    Sto se tice emisije Trenutak istine bi trebalo potpuno ukinuti jer ne mogu vjerovati sto sve ljudi rade zbog novaca,a ne znam tko ce gledati serije na rtl-u kada ih pomaknu sa udarnog termina,oni koji se ne moraju ujutro ustati na posao...Jednostavno ne vidim razloga zasto je rtl prekrsio zakon.
Pogledaj sve komentare (4)
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala